Общественият газов доставчик Булгаргаз“ предлага природния газ да струва 278.83

...
Общественият газов доставчик Булгаргаз“ предлага природния газ да струва 278.83
Коментари Харесай

„Булгаргаз“ предлага по-висока цена на газа за ноември

Общественият газов снабдител „ Булгаргаз “ предлага природния газ да коства 278.83 лева за мегаватчас от 1 ноември. Прогнозираната стойност на суровината за ноември в действителност е по-висока от тази, препоръчана от „ Булгаргаз “ за октомври - с 12%. Все отново тя е с към 20% по-ниска от настоящата сега – за месец септември.



Държавното сдружение показва, че цената е формирана на база планирани стойности на ценообразуващите съставни елементи към 12 септември. Според „ Булгаргаз “ цените на европейските газови пазари към същата дата са доста по-високи – почти 205 евро за мегаватчас.

Заявлението за ноември е реалност след опасността от КЕВР за санкция, в случай че държавното сдружение продължава да бави прогнозите си. Припомняме, че в последните месеци при остарялото управление стана процедура „ Булгаргаз “ да не разгласява дълготрайна прогноза за цената на природния газ, както и да закъснява с окончателното си предложение. Заради това на няколко пъти цената бе утвърждавана от КЕВР със задна дата.

Окончателно предложение за одобряване на цена на природния газ за ноември ще бъде подадено в Комисията за енергийно и водно контролиране на 1 ноември.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР