Общественикът Кръстьо Пеев обяви кандидатурата си за кмет на община

...
Общественикът Кръстьо Пеев обяви кандидатурата си за кмет на община
Коментари Харесай

Кръстьо Пеев обяви кандидатурата си за кмет на община Несебър

Общественикът Кръстьо Пеев разгласи кандидатурата си за кмет на община Несебър . Той аргументира решението си във Фейсбук, публикувайки следния пост:

„ Скъпи съграждани,

Заставам през днешния ден, пред вас, като гражданин на тази община и ръководител на „ Обществен съвет Несебър “.

Аз имам вяра, че е настъпило историческото време, в което би трябвало да се работи.

Аз имам вяра, че българският народ, и в частност жителите на община Несебър, би трябвало не просто да желаяме смяна, само че да я извоюваме по либерален път. Защото народна власт има единствено там, където има мощно гражданско общество.

Вярвам, че дружно можем да разбием статуквото.

Като очевидец на всичко, което се случва в България и общината ни, през последните години, аз не съм безразличен. Но доброволческите ни начинания и публичната активност, смислени и прелестни в своята същина, към този момент не са задоволителни да противодействат на разрухата и незаконното безхаберие, до които докара моделът на ръководство.
През миналите 34 години българите изстрадахме своя преход. Видяхме цялата безнравственост, на всички равнища – правосъдна, политическа, здравна, просветителна, културна. Сривът в политическата система не е инцидентен. Той е разследване от неверния модел на ръководство.

Свидетели сме на потъпкване на съществени демократични правила. На лидерски партии, с фетиш към съответна личност; на стопански партии без политическа идеология. Виждаме всевъзможни обединения, даже сред върли врагове, и всичко това в името на властта, само че не в полза на нас хората. Това отслаби страната и разреши на избрани хора и кръгове да трансфорат общините в свои феодални владения. Несебър е ослепителен образец за това.

Гражданското общество е изтласкано в ъгъла. За това и изборната интензивност е обидно ниска.

Но не всички сме изгубили религия.

Точно противоположното, това ни стимулира и изпълва със мощ! Виждаме какво може и би трябвало да бъде променено. Време е да поемем отговорност.

Обявявам кандидатурата си за кмет на община Несебър!

Аз и моят екип заставаме с лицата си, за това общината ни да бъде целогодишна туристическа дестинация! Да бъде международен културен център!!!

Готови сме с новаторски решения за промени в градоустройството, административното обслужване, опазването на здравето и превоза.

Уважаеми съграждани, време е да напомним, че власт се дава от народа и отново народа може да я вземе.

Предизвикателствата, пред които сме изправени са доста. Проблемите са съществени, а корените им дълбоки. Но когато аз стане ние, няма невероятно!

Ние сме Несебър.

Готови сме, можем, и на 29-ти октомври ЗАЕДНО ще възродим Несебър! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР