Обществената поръчка за строителството на стадион "Локомотив" в пловдивския квартал

...
Обществената поръчка за строителството на стадион "Локомотив" в пловдивския квартал
Коментари Харесай

Обществената поръчка за стадион Локомотив няма да бъде гледана на предварителен контрол в АОП

Обществената поръчка за строителството на стадион "Локомотив " в пловдивския квартал "Лаута " няма да бъде обсъждана на прелиминарен надзор от Агенцията за публични поръчки. Това оповестиха от община Пловдив, цитирайки заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

Поръчката е подадена за прелиминарен надзор в Агенцията за публични поръчки в понеделник. В четвъртък изтече тридневният период, в който Агенцията дефинира дали да мине през прелиминарен надзор, само че не бе определена. До края на петъчния ден документите е била прегледана обширно още един път, "след което още при започване на идната седмица ще имаме подготвеност да обявим поръчката на страницата на АОП ", прецизира Райчев.

Припомняме, че с разпореждане на държавното управление бяха отпуснати 12 млн. лв. без Данък добавена стойност за строителството на стадион "Локомотив ".

Обществената поръчка ще бъде оповестена на инженеринг - с включено планиране и строително-монтажни действия, като в обсега й влиза построяването на три трибуни - "Бесика ", "Спортклуб " и южната естрада.

Стадион "Локомотив " е главното игрище на ПФК "Локомотив " - Пловдив. Стадионът има 12 000 седящи зрителски места. Намира се в парк "Лаута " в Пловдив. Официално е открит през 1982 година и е отчасти реконструиран през 2010 година, 2013 година, 2016 година и 2019 година, като при последната реорганизация са сложени към 2000 нови седалки.

Стадион "Локомотив " е ситуиран в парк "Лаута ", намиращ се в югоизточната част на Пловдив. Съоръжението е част от състезателен комплекс със същото име, състоящ се от стадион с лекоатлетическа писта, три помощни терена, тенис кортове, зала за волейбол и закрита лекоатлетическо хале. При построяването си, потенциалът му е очакван да побира 24 000 души. Впоследствие обаче той е понижен няколко пъти и все още побира към 12 000 души. Централната естрада на стадиона е покрита с козирка. Размерът на игралното поле е 105.3 м на дължина и 71.4 м на широчина. Теренът е главно ремонтиран през 2016 година, като са построени съвременна дренажна и поливна система. Стадионът разполага с осветителната система с мощ от 1898 лукса. Прожекторно-осветителната уредба е ситуирана на четири мачти с височина 40 м плюс надстройка с височина 5.50 м и работна площадка. На всяка от тях са ситуирани 46 броя прожектори в конструкция от 8 реда и 6 колони.

Осветлението разрешава лъчение на HD ефирен сигнал и на мачове от шампионата Шампионска лига.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР