Общата сметка показва, че Столична община е платила 42 000

...
Общата сметка показва, че Столична община е платила 42 000
Коментари Харесай

След погрома: Новият кмет ще съди за 42 000 лв. организатора на протеста

„ Общата сметка демонстрира, че Столична община е платила 42 000 лева, с цел да поправи вредите след вчерашния митинг. На фона на взаимните обвинявания кой е отговорен за погрома - експанзия на почитатели към полицията, напрежение сред агитки или неприятна организация от полицията - сметката е реалност. Щетите от снощния митинг на футболните агитки са малко над 40 000 лв.. Ще заведем иск против уредника на митинга, с цел да може да възстановим вредите. Добрата вест е, че екипите работиха неуморно и както може да видите, всичко е възобновено в границите на един ден ”.

Това разгласи новият кмет на София Васил Терзиев.

Щетите са по няколко посоки. За контейнери, кошчета за боклуци, както и действия по разчистване са в размер на 14 хиляди лева За шахти, плочки, бордюри сумата е 8 000лв. Съсипаните ограничаващи колчета и знаци са на стойност 4000 лева Нарушената облицовка на тавана на подлеза на Орлов мост ще коства към 15 хиляди лева

Терзиев трансферира на Столична дирекция на вътрешните работи отговорността за сливането на агитките.

„ Няма по какъв начин Столична община да се грижи за сливането на агитките. От разрешаването на митинг нататък е функционалност на Столична дирекция на вътрешните работи. Включително и решенията да има ли водни оръдия или да няма ”, сподели още Терзиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР