Общ държавен изпит за студентите, завършващи право, както и придобиване

...
Общ държавен изпит за студентите, завършващи право, както и придобиване
Коментари Харесай

Реформа в образованието по право: Общ държавен изпит за студентите и повече практически умения

Общ държавен изпит за студентите, завършващи право, както и придобиване на повече на практика умения – това плануват измененията в наредбата за образованието по право, подписани от министъра на правораздаването Надежда Йорданова.

По думите й, следва „ извънредно значима промяна във висшето облик по право “.

Тя разяснява пред бТВ, че специалността на юристите е извънредно значима за обществото и с въвеждането на обединен изпит за завършващите студенти цели да има действителна гаранция за качеството на тяхното обучение.

Комисията или комисиите, които ще правят оценка дипломантите, ще се дефинира централизирано, на инцидентен принцип от министъра на правораздаването.

Йорданова заяви, че другата огромна смяна е регламентирането на практическите умения, които би трябвало да придобият младите адвокати – свързани с съответни проблеми, документи. Целта е те да могат незабавно след завършването си да се влеят в практиката.

Промените ще бъдат подложени на публично разискване в продължение на месец, след което планът би трябвало да бъде признат от Министерския съвет – по думите на Йорданова, до края на юли това би трябвало да стане факт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР