Обширно преработеният Fiat Doblo вече се предлага с напълно електрическо

...
Обширно преработеният Fiat Doblo вече се предлага с напълно електрическо
Коментари Харесай

Fiat Doblo: прясно реновиран и наличен за поръчка сега

Обширно модифицираният Fiat Doblo към този момент се предлага с изцяло електрическо задвижване като Fiat E-Doblo и с мотори с вътрешно горене като Fiat Doblo на начална цена от 20 100 евро нето. Това значи, че компактният ван е с 1000 евро по-евтин от преди, макар разширената гама от съоръжение.

Моделът 2024 на Fiat Doblo може да бъде разпознат по радиаторната решетка и фаровете в нов дизайн и по капаците на колелата, които към този момент носят логото на Fiat. Нов в гамата е и цветът на корпуса Libeccio Blue Metallic.

Вариантите фургон и каросерия Multicab се оферират и за двата разновидността на задвижване. Базовата версия на фургона със общоприета дължина предлага товарен размер от 3,3 кубически метра и потребен товар от 581 кг. Увеличеният потребен товар е 879 кг. С по-дълга каросерия тези стойности за Fiat Doblo нарастват до 3,9 кубически метра и 879 кг. Fiat E-Doblo постоянно има повишен потребен товар до 728 кг при същите товарни размери.

Интериорът получава арматурното табло зад кормилото и десетинчовия сензорен екран като стандарт. Централният екран е напълно цифров и проявлението на най-важната информация за пътуването и автомобила може да се настройва самостоятелно.

Разширеното съоръжение за сигурност включва, наред с други неща, дейна система за спешно прекъсване, предизвестие за овакантяване на лентата, различаване на пътни знаци, предизвестие за унесеност, система за круиз надзор, помощник за дълги светлини, както и датчици за светлина и дъжд като стандарт. Включително спомагателното съоръжение, налични са общо 17 електронни системи за подкрепяне на шофирането.

Електрическият мотор на ревизирания Fiat E-Doblo създава 100 кВт/136 к.с. и обезпечава оптимален въртящ миг от 270 Нютонметра. Това значи, че универсалният превозвач може да доближи оптималната скорост от 135 км/ч. Електрическият превозвач тегли и ремаркета с тегло до 750 кг. Батерията е с потенциал 50 кВтч. Сега Fiat прави оценка обсега на E-Doblo на до 330 километра съгласно стандарта WLTP, с 50 километра повече от предходния модел.

Стандартно E-Doblo се зарежда с до 7,4 кВт. Опционално са вероятни до единадесет, със надлежно мощна стенна кутия батерията може да бъде изцяло заредена за към пет часа. В уместно оборудвани зарядни станции непрекъснат ток до 100 кВт протича в батерията, която може да бъде заредена до 80 % в границите на 30 минути. Гнездо разрешава на инструментите да бъдат захранвани с до 400 волта посредством бордовата система.

Fiat Doblo се задвижва от мотори с вътрешно горене. Всички мотори дават отговор на стандарта за излъчвания Euro 6d-ISC-FCM. Турбобензиновият мотор 1.2 Pure Tech създава 81 кВт/110 к.с. и се комбинира с шестстепенна механична трансмисия. 1,2-литровият, трицилиндров мотор се предлага за микробуса в общоприета дължина с естествен потребен товар и в дълга версия с повишен потребен товар.

Четирицилиндровият турбодизел 1.5 BlueHDI се предлага в две равнища на мощ със 75 кВт/102 к.с. и 96 кВт/131 к.с. за всички разновидности на каросерията. Шестстепенна механична скоростна кутия е общоприета. По-мощният турбодизел може да се комбинира и с осемстепенна автоматизирана скоростна кутия като алтернатива.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР