Обсъждане на възможностите за износ на лекарствени продукти за хуманната

...
Обсъждане на възможностите за износ на лекарствени продукти за хуманната
Коментари Харесай

Посланикът на Монголия посети Разград

Обсъждане на опциите за експорт на лекарствени артикули за хуманната и ветеринарната медицина и ваксини за животни, създавани в разградски фармацевтични предприятия за Монголия, беше акцентът на диалозите при днешното посещаване на посланика на Монголия Нейно Превъзходителство Лхагвасурен Саянаа при Областния шеф на област Разград – доктор Деян Димитров.

Участие в работната среща взеха и заместител регионалният шеф Драгомир Златев и заместник-кметът на община Разград – Добрин Добрев.

Нейно Превъзходителство Лхагвасурен Саянаа изясни, че отглеждането на животни е най-важният източник на занаят в Монголия, заради което е налице огромна нужда от импорт на ветеринарни медикаменти и ваксини за животни. Областният шеф показа фармацевтичните предприятия и изрази убеденост, че срещата може да сложи начало на бизнес съдействие сред монголски и разградски компании. Д-р Димитров презентира и други структуроопределящи производства в региона. Освен опциите за търговско-икономическия продан бяха разисквани хрумвания за определяне на съдействието в сфери от съвместен интерес, като туризма и културата.

Г-н Добрев показа стопански профил на община Разград. Той срещна Н. Пр. Саянаа с обичайния Панаир на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и художествени занаяти. Нейно превъзходителство уточни, че ще се свърже с Министерството на земеделието и храните в Монголия, с цел да изследва опциите за присъединяване на монголски производители на мляко и млечни артикули в ревюто. Млякото е доста известен артикул измежду монголите. Използва се мляко от седем разнообразни типа животни.

Н. Пр. Саянаа напомни забавния факт, че в Монголия се употребява кирилицата и това е единствено едно от нещата, които свързват двете ни страни. Тя съобщи, че това е единствено началото на визитите й в област Разград.

Д-р Димитров подари на Нейно превъзходителство плакет със Златен пегас, като й описа за богатото културно-историческо завещание в региона ни.

Работната среща беше последвана от посещаване в индустриалната база на „ Биовет “ АД – клон Разград. Изпълнителният шеф на фармацевтичната компания Теменуга Газдова показа високотехнологичното произвеждане на посланика на азиатската страна. Обсъдени бяха благоприятни условия за комерсиално съдействие.

Работното посещаване през днешния ден приключи с посещаване на футболната среща сред ПФК „ Лудогорец 1945 “ и Славия на стадион „ Хювефарма Арена “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР