Обрив, сърбеж и зачервяване, които се появяват по кожата няколко

...
Обрив, сърбеж и зачервяване, които се появяват по кожата няколко
Коментари Харесай

Обезкосмяване без дразнене – как ефективно да се предпазите от пъпки и зачервявания?

Обрив, сърбеж и зачервяване, които се появяват по кожата няколко минути след обезкосмяване, е много постоянно срещан проблем. Може ли това да се поправи? Каква козметика ще даде на кожата ви чувство за цялостен комфорт след депилация?

Кожата след обезкосмяване би трябвало да е кадифено мека и гладка. Появяващите се раздразнения, които постоянно могат да бъдат съпроводени от обрив и противен сърбеж, могат да скапват целия резултат от деликатното обезкосмяване. Особено тези с сензитивна кожа могат да се борят с тях. Няколко лесни трика и добра натурална козметика обаче са задоволителни, с цел да извършите процедурата без раздразнение.

Раздразнения след обезкосмяване – за какво се появяват?

Ако след унищожаване на нежеланото окосмяване по кожата ви се появят червени петна или раздразнения, евентуално сте позволили неточности по време на процедурата. Добрата вест е, че те могат да бъдат избегнати.

Най-честите аргументи за раздразнение след депилация:

  • липса на подготовка на кожата за депилация
  • бръснене със остаряла и тъпа самобръсначка
  • несъответствуваща самобръсначка (без да вземем за пример смазваща лента)
  • неверна посока на епилатора
  • прекомерно мощно натискане
  • изсъхнало бръснене, без превъртане
  • потребление на неправилна козметика за грижа за кожата след бръснене

В идната част на публикацията предлагаме какво да извършите, с цел да избегнете зачервяване, сърбеж или парене на кожата след унищожаване на окосмяването. Тези правила са общи – можете да ги приложите към всяка част на тялото.

Подгответе кожата за унищожаване на нежеланото окосмяване

Първата и най-важна стъпка е подготовката на кожата. Независимо от метода за обезкосмяване, който употребявате, първата стъпка би трябвало да бъде омекотяване на кожата и космите. Ето за какво, преди да започнете депилацията, вземете душ или вана за няколко минути – това ще отвори порите и ще омекоти космите, което ще улесни премахването им.

2-3 дни преди плануваната депилация също си коства да извършите мощен скраб за тяло, който ще отстрани мъртвия епидермис.

Непосредствено преди процедурата можете да извършите лек пилинг, който освен ще почисти кожата, само че и ще омекоти космите и ще ги защищити от врастване. Тук изберете натурални ексфолианти с растителни масла, тъй като те съвършено овлажняват и омекотяват.

Защо си коства ексфолирането преди депилация? Благодарение на пилинга вие освен ще подготвите кожата за отнасяне, само че и ще подсилите и удължите резултата от депилацията. Ексфолирането на кожата разкрива по-къси косми и изглажда кожата, което прави процедурата по-лесна, понижава риска от раздразнения и ви разрешава да се наслаждавате на гладка кожа за по-дълго време.

Най-добре е да депилирате кожата вечер, с помощта на което тя ще има време да се регенерира през нощта, като по този метод ще избегнете раздразнение.

Ако планирате депилация, да вземем за пример с кола маска, предпазвайте кожата си от слънцето най-малко 2 дни преди процедурата, с цел да избегнете слънчево изгаряне; също се откажете от слънчевите бани – както естествени, по този начин и солариум.

Също по този начин не е целесъобразно да употребявате сауна, тъй като кожата след нея може да бъде свръхчувствителна. Въздържайте от потреблението на козметика с плодови киселини върху тези елементи от тялото, които възнамерявате да депилирате.

Откажете се от козметични процедури с провокиращ капацитет, като професионален пилинг в салон за хубост.

Как да депилираме без раздразнение?

Изборът на верния способ за обезкосмяване е значим за попречване на раздразнение. Обикновено за това се употребяват самобръсначки, а ние се бръснем или депилираме по време на всекидневен душ или вана.

Предимството на самобръсначката е, че съвсем постоянно я имате на разположение, само че това не значи, че би трябвало да посягате към нея незабавно щом забележите, че космите ви порастват още веднъж. Както споменахме нагоре, значимо е да подготвите кожата, само че и да изберете верния аксесоар и козметика.

Няколко съществени правилото за обезкосмяване без раздразнение:

  • Ако епилирате със самобръсначка за еднократна приложимост, не забравяйте да не го вършиме на изсъхнало.
  • Използвайте гел за депилация или сапун Алепо, с цел да помогнете на бръснача да се плъзга.
  • Никога не бръснете космите си против посоката на напредък.

Що се отнася до козметиката за обезкосмяване, добър избор е сапун Алепо, който овлажнява и омекотява кожата, защищава от раздразнения, успокоява зачервяванията. Действа антисептично. Съдържащото се в него лаврово масло дезинфекцира и обеззаразява кожата, защищава от възпаления, а зехтинът обезпечава на кожата копринена гладкост.

Друга, само че също толкоз отлична козметика, която разрешава обезкосмяване без раздразнение и е 100% натурална е захарната паста. Захарната паста ви разрешава да премахнете космите дружно с луковиците и предотвратява тяхното врастване. Може да се употребява за депилация на кожата на цялото тяло, в това число бикини зоната и подмишниците. Освен това е комфортна за потребление, а обезкосмяването с нейна помощ е безболезнено.

Как да депилираме интимните места без раздразнение?

Въпросът, който поражда в подтекста на интимните места, най-често е дали въобще могат да се бръснат и дали е здравословно. Има научни проучвания, които потвърждават, че дамите с пубисно окосмяване по-рядко страдат от генитален херпес и по-рядко се заразяват с човешкия папилома вирус.

Проучванията също по този начин споделят, че цялостното обезкосмяване може да докара до инфектиране, което улеснява навлизането на патогени в тялото. Заслужава да се означи обаче, че доста експерти са на мнение, че бръсненето на интимните места не води до нула риска от полово излъчени заболявания, а извършените изследвания са непълни и не са взели поради, наред с други, периодичност на полов контакт.

Тогава за какво се бръснем? Много дами вземат решение да обезкосмят интимни места от хигиенични, естетически и удобни съображения. Ако решите да го извършите, коства си да се уверите, че процедурата е допустимо най-нежна, защото кожата в тези зони е тънка и податлива на порязвания и раздразнения.

Можете също по този начин да се откажете от цялостното обезкосмяване и да заложите единствено на бикини зоната или така наречен интимна прическа – това е положително решение за тези, чиято кожа не понася контакт с бръснача и е склонна към бързо израстване или врастване на косми.

Как да бръснете интимните зони?

Вместо самобръсначка можете да изберете епилатор, само че се уверете, че оборудването е дезинфекцирано. В магазините ще намерите и специфични машини за епилация на бикини. Избягвайте тъпи бръсначи, тъй като това е елементарен метод за неспокойствие. Също по този начин, не оставяйте гел за бръснене върху кожата си прекомерно дълго, защото може да аргументи изгаряния.

За да избегнете раздразнение в зоната на бикините, носете дишащо, за предпочитане памучно долни дрехи.

  • Подстрижете космите с ножица преди бръснене;
  • Най-добре е след баня и лек пилинг;
  • Винаги избирайте нова самобръсначка за еднократна приложимост (за предпочитане с няколко ножчета и плъзгаща се лента);
  • Бръснете по посока на косъма, а не против него;
  • Когато се бръснете, с другата ръка деликатно разтегнете кожата, с цел да избегнете порязвания;
  • Най-добрият метод е мокро бръснене;
  • Накрая изплакнете кожата с топла вода, подсушете с памучна забрадка и наложително нанесете крем или различен еликсир за след бръснене.

Нека прибавим, че най-вече раздразнение провокира неправилното бръснене или депилация на бикини зоната. Не по-малко значима обаче е и последващата грижа, защото точно с помощта на нея кожата по-бързо възстановява естествения си баланс. Важно е да носите вярното долни дрехи и да не пропускате тези зони в ежедневната грижа – те също би трябвало да бъдат намазани с крем.

Овлажняването е в основата или по какъв начин да предотвратим раздразненията

Овлажняването на кожата след обезкосмяване е наложителен детайл, който не трябва да се подценява. Има за цел да успокои зачервяванията, да овлажни кожата, да възвърне салдото на раздразнената кожа.

Трябва да помните и за овлажняването през идващите дни, освен след третирането, защото растящите косми могат да бъдат твърди, което основава усещане за леко боцкане. Затова овлажняването на кожата с добра козметика е в основата на удобната депилация.

Как да овлажним кожата след депилация? Най-добре е да употребявате мека козметика без синтетични добавки. Растителните масла и маслените смеси са съвършени тук. Те освен овлажняват и подхранват кожата, само че и й придават мекост, противовъзпалителни свойства и успокояват раздразненията.

Овлажняването е значимо и преди самата процедура по обезкосмяване. Еластична и подхранена кожа реагира по-добре на всички козметични процедури.

Натуралната стипца е козметично средство, което има бактериостатично деяние, успокоява раздразненията на порязвания и леки рани, които могат да зародят в резултат на депилация. Навлажнен камък от стипца, масажиран в кожата, бързо ще облекчи зачервяването на кожата и ще облекчи сърбежа и паренето.

След депилация може да посегнете и към лосион за тяло, чиято съществена съставна част е маслото от ший. Има регенериращи, омекотяващи и овлажняващи свойства.

Как да успокоим раздразнението след  обезкосмяване?

Ако все пак на кожата ви се появи неспокойствие след бръснене, можете да опитате да го успокоите. Има доста естествени домашни средства за бързо възобновяване на релефа на кожата и възвръщане на възприятието за комфорт. За тази цел можете да употребявате да вземем за пример:

  • – пресният гел от алое вера работи като естествена превръзка върху кожата. Бързо успокоява зачервяване, неспокойствие и възпаление;
  • – измиването на кожата с памучен тампон, пропит с ябълков оцет, оказва помощ за понижаване на сърбежа и дразненето на кожата, както и за понижаване на развиването на инфектиране. Това лекуване би трябвало да се прави няколко пъти дневно, до момента в който раздразнението отшуми. За суха или сензитивна кожа разредете ябълковия оцет с вода;
  • – съдържащата се в него танинова киселина има противовъзпалителни, бактерицидни и стягащи свойства. След като сварите пакетчетата чай, е задоволително да ги охладите за няколко минути в хладилника и по-късно да ги разтриете деликатно върху раздразнените сектори от кожата;
  • овесени люспи – компрес от овесени люспи, смесени с вода, ще помогне за облекчение на сърбежа и дразненето, като в допълнение успокоява и овлажнява раздразнената кожа;
  • аспирин – разтвор на аспирин, прибавен локално, ще помогне за понижаване на възпалението на кожата и ще форсира заздравяването на дребни рани от бръснене. За да извършите това, натрошете две таблетки аспирин и ги разтворете в малко количество вода и нанесете получената маса върху кожата в региона на раздразнение. Тук обаче внимавайте – този способ не се предлага за хора със суха и сензитивна кожа, както и за дами по време на бременност.

За да облекчите раздразнението след бръснене, можете да посегнете и към козметиката, предлагана в аптеките. Натуралните растителни масла, алое вера, пантенол и алантоин са скъпи дейни съставки, които не трябва да липсват в състава им.

Обобщение

Когато избирате козметика за след обезкосмяване, избирайте артикули, богати на растителни масла и без химически субстанции. Не забравяйте, че синтетичните съставки в козметиката могат да причинят в допълнение раздразнение.

Също по този начин е значимо да бъдете деликатни и да не бързате, до момента в който депилирате. Също по този начин е належащо да се поддържа хигиена и да се сменя постоянно самобръсначката. Никога не използвайте и тъп бръснач, тъй като ще получите неприятни раздразнения по ваше предпочитание.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР