Образователният министър съобщи новина за матурите.До няколко дни ще излезе

...
Образователният министър съобщи новина за матурите.До няколко дни ще излезе
Коментари Харесай

Министърът Цоков: Изтегляме матурите за 7 клас една седмица назад

Образователният министър заяви вест за матурите.

До няколко дни ще излезе за разискване графика за осъществяване на изпита след седми клас през новата образователна година, съобщи пред публицисти министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков, написа " Фокус ".

" Предвидили сме изпитите да бъдат изтеглени с една седмица назад, в края на образователната година и те да се разделят от външното оценяване след 10 клас ", сподели министър Цоков.

" В учебно заведение би трябвало да има часове САМО за ЧЕТЕНЕ "

Идеята е самото осъществяване на изпита и инспекцията да стават по-спокойно и по-целенасочено. " В момента обсъждаме няколко съществени проблеми, свързани пряко с резултатите от изпитите. На първо място по-целенасочена работа с сътрудниците, които са оценители, защото процеса на оценяване е значим развой, за който трябва самите оценители да бъдат готови и да синхронизират своите виждания за критериите и индикаторите за оценките. Това се отнася за отворените въпроси, които са ориентирани към по-високи равнища на мислене ", сподели Цоков.

" Ще има спомагателна работа с учителите, които сформират дилемите, с цел да бъдат те по-адекватни към другите нива и да са по-близки до практиката. Там субективността при оценяването е по-голяма ", сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР