Образователният министър Красимир Вълчев обяви, че ситуацията се е нормализирала,

...
Образователният министър Красимир Вълчев обяви, че ситуацията се е нормализирала,
Коментари Харесай

След истерията в Сливенско ситуацията се нормализира

Образователният министър Красимир Вълчев разгласи, че обстановката се е нормализирала, откакто в понеделник родители от ромски генезис всеобщо стопираха децата си от учебно заведение. По думите му отсъстващите в Сливенско към този момент не са доста, а представители на институциите работят с родителите, с цел да разсеят страховете им и да ги убедят, че учебното заведение не е рисково за децата.

Припомняме, че паникьосани родители оставиха децата си вкъщи поради подправена вест за отнети от " обществените " малчугани. Властите отхвърлиха информацията и оповестиха, че " добре проведени групи " спекулират със страховете в кварталите с ромско население. Премиерът Борисов обвърза пропагандните акции с идните избори. Министър Вълчев съобщи, че още не е ясно кой е създател на операциите и всяването на суматоха, само че нервността тръгнала от обществените мрежи.

По информация на Регионалното ръководство на образованието процентът на отсъстващите от двете учебни заведения и детската градина в ромския кв. " Надежда " в Сливен е сред 50 и 60.

Социалният министър Бисер Петков и Държавната организация за протекция на детето подчертаха, че няма промени в законодателството, които да регламентират нов ред за извеждане на деца от фамилиите им. Те още веднъж дефинираха като погрешни изказванията, че държавното управление прокарва нова политика, с която желае да лишава деца. Няма и тактика за детето, защото препоръчаният в началото документ бе отдръпнат след публично неодобрение.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР