Образователните институции в Габрово разкриват нови възможности за младите хора(снимка:

...
Образователните институции в Габрово разкриват нови възможности за младите хора(снимка:
Коментари Харесай

Габрово застъпва все по-силно дуалното обучение


Образователните институции в Габрово разкриват нови благоприятни условия за младежите
(снимка: CC0 Public Domain)

С поразумение за партньорство сред Технически университет-Габрово и Професионалната техническа гимназия „ доктор Никола Василиади ” разкрива по-добри вероятности за младежите и тяхната професионална реализация.

Чрез съглашението двете институции от Габрово ще осъществят взаимни начинания и партньорство при осъществяване на интегративни уроци на възпитаници от другите специалности в учебното заведение с преподаватели от ТУ – Габрово.

Предвижда се също взаимно реализиране на клубните занимания по ползи и създаване на сборник-наръчник за учениците от техническата гимназия в поддръжка на по специалността „ Мехатроника ”.

Партньорството обгръща новаторското образование в дуалната компетентност „ Електрически транспортни средства ”, както и създаването на образователни проекти, стратегии и образователни пособия в поддръжка на новите механически дисциплини в учебното заведение.

„ Чрез това съглашение нашите възпитаници и младежите ще имат опция да продължат своето обучение и най-важното ще останат да се развиват в град, който е разгласен за най-хубав град за живеене ”, сподели Корнелия Мотова, шеф на ПТГ „ Д-р Никола Василиади ”.
още по тематиката
С този акт на ангажираност се показва смисълът на връзката сред обучение, бизнес и просвета, акцентира Таня Христова, кмет на Община Габрово. По нейните думи, съглашението основава условия за всеки младеж да тръгне по пътя на специалностите, които основават артикул.

Споразумението се подписва в миг, когато гимназията отбелязва 125 години от основаването си. „ Гимназията съществува преди основаването на първите механически университети в България, а връзката сред двете институции е естествена и се развива в продължение на десетилетия ”, уточни Илия Железаров, ректор на.

„ С измененията в Закона за висшето обучение и с поддръжката МОН, Община Габрово и РУО ние институционализирахме това съдействие, с упоритостта да продължим да развиваме взаимни начинания и да сътворяваме условия за бъдещото развиване на двете институции ”, добави той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР