Обрат в разследването на убийството на словашкия журналист Ян Куциак.

...
Обрат в разследването на убийството на словашкия журналист Ян Куциак.
Коментари Харесай

Мъж призна, че е убил журналиста Ян Куциак

Обрат в следствието на убийството на словашкия публицист Ян Куциак. Един от четиримата арестувани, за който се предполагаше, че е бил водач на убийците, е направил цялостни признания. Информацията е на медии в Словакия, само че до този миг няма публично удостоверение от управляващите.


След траяли над 5 часа разпити, един от четиримата арестувани решил да сътрудничи на полицията. Мъжът, разпознат като Мирослав Марчек твърди, че е фактическия причинител на двойното ликвидиране. Посочил е и мястото, където е изхвърлил оръжието, с което е прострелял журналиста Ян Куциак и годеницата му Мартина.

Досега се смяташе, че Марчек - някогашен боец, е съизвършител, само че не и че е стрелял. Не е ясна каква е ролята на останалите арестувани за убийството.

Преди месец словашкият милиардер Мариан Кочнер беше задържан и посочен като гарант.

Разследващият публицист Ян Куциак и годеницата му бяха убити в дома си през февруари предходната година. Смята се, че причина за убийството е работата му. Случаят провокира всеобщи митинги в Словакия и докара до вълна от оставки по високите етажи на политиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР