Обрат с небостъргача Златен век. Строежът в столицата спира. Позицията

...
Обрат с небостъргача Златен век. Строежът в столицата спира. Позицията
Коментари Харесай

Сагата „Златен век”: Защо спира строежът на небостъргача?

Обрат с небостъргача " Златен век ". Строежът в столицата стопира. Позицията на премиера е градежът да не продължава, се споделя в известие на Министерския съвет от през вчерашния ден.

В него писмото се споделя, че ДНСК би трябвало да си свърши работата и по предписание на премиера строителството да спре.

Документално няма по какъв начин министър-председателят да стопира строителство – това е работа на шефа на ДНСК и Строителен контрол.

Идва писмо и от Дирекцията за народен и строителен контрол, в което се изяснява какви нарушавания са открити при градежа. Става въпрос за подземна рампа, която би трябвало да смъква колите в гаражите. Посочено е, че не е построена, както би трябвало. Това са нарушавания, които могат да бъдат отстранени.

Снимка: bTV

Но на никое място не се разяснява с или без позволение се строи постройка, напомня репортерът на bTV Нели Тодорова, която следи проблема.

Всичко излиза наяве след сагата с евтините жилища и не е несъмнено дали щеше да се откри това разминаване в документите, в случай че не беше абсурдът.

Първото позволение за постройката се издава през 2007, то е до 2017 година

Снимка: bTV

Удължаването на периода от 2017 година закупи известност като „ поправката Артекс” и строителният отрасъл разяснява, че не е подействало за никоя постройка друга с изключение на за тази.

Има и куп разминавания и парадокси в позициите на основния проектант, ДНСК и районния министър.

Снимка: bTV

Главният проектант на София Здравко Здравков сподели, че се работи с изтекло позволение в края на 2017 година Имали са година за подновяването му, само че са чакали измененията.

Снимка: bTV

От друга страна от ДНСК споделят, че постройката е законна и има всички документи и чакат решение на съда, а хората внесли тъжба в съда, чакат комисията да се произнесе. В съда няма тъжба от вида „ Уважаеми съдии, кажете легален или не е строежът”.

Снимка: bTV

Регионалният министър също споделя, че ще се чака съдът.

Отделно има правила, съгласно които в региона постройката би трябвало да е до 8 етажа, а ”Златен век” е издигната до 17 етаж сега.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР