“Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за

...
“Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Слушайте разумни, а не фалшиви послания, когато гласувате

“Обръщам се към гласоподавателите – дайте ни вашата мощ, с цел да може “Демократична България ” да отбрани единствения дневен ред, който е в интерес на хората: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която умерено да отглеждаме децата си. ”

Това прикани в изявление за Българска национална телевизия лидерът на листата на “Демократична България ” в Пазарджик Антоанета Цонева.

“Не слушайте подправените послания на хора, които бяха против имунизациите в Народното събрание, а се оказаха имунизирани, същите са срещу еврото, а държат спестяванията си в евро.

Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре по какъв начин желаят да наподобява техния живот ”, прикани Антоанета Цонева.

От многочислените си срещи с гласоподаватели в пазарджишко и в Софийска област тя знае коя е главната паника на хората – да бъдат предпазени приходите им и да бъде облекчен шокът от инфлацията.

“Демократична България ” предлага най-накрая да се вкара определение за енергийна беднотия, с цел да може поддръжката да бъде добре прицелена таман към хората в потребност.

Трябва да правим и промяна на пенсионната система, с цел да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са построили тази страна, да получават почтени пенсии ”, сподели Антоанета Цонева.

Заедно с втората в листата на обединяването Александра Стеркова, тя посети над 60 обитаеми места в пазарджишко в границите на четвъртата за година и половина предизборна акция, където двете организираха десетки срещи с жителите и локалния бизнес.
По думите й, хората доста добре схващат какво значи “един закон за всички ” – централна теза на “Демократична България ”.
И даде обещание нейната коалиция да е поръчител за чиста от корупция България. “Ако има привилегировани и недосегаеми, няма по какъв начин да приказваме за богатство и за прекъсване на корупцията ”, сподели Цонева.

Пред Българска национална телевизия тя описа и за следващия опит да бъде саботиран машинния избор, точно в област Пазарджик, когато представители на локалната власт от ГЕРБ се пробвали да попречат на демонстрацията на гласуването с машина.

“След сигнал от секретаря на общината, претендентите на “Демократична България ” били привикани в полицията, а на идващия ден кметът Никола Белишки изказал в локалната преса паниката си по какъв начин се съхранява машината в опит да внуши на хората, че се прави нещо неправилно.

“Това демонстрира по какъв начин ГЕРБ не познават Изборния кодекс.

В Народното събрание ГЕРБ до последно желаеха да влезе и хартиеното гласоподаване, в този момент го виждаме и на локално равнище ”, разяснява Цонева.

В ефира на Българска национална телевизия тя заяви и за други изборни нарушавания. “Пак представители на ГЕРБ в локалната власт ги виждаме на билбордове, като кмета на Септември, снимал се с кандидат-депутати. Подали сме тъжба, само че билбордовете още не са свалени ”, сподели Цонева.

По думите й, не престават изборните проблеми и в смесените региони. Тя и нейни сътрудници огласиха голям брой операции на предходните избори с преносимите урни, за които се записват хора с подправени или нямащи отношение към вота ТЕЛК-ове.
Изборният закон планува хората да имат съществени проблеми с опорно-двигателния уред, с цел да гласоподават от у дома.
В петък в Батак претендентите и юристите на Демократична България реализираха правосъден пробив против неспиращите опити на Движение за права и свободи да управлява вота, като заобикаля машинния избор и непозволено уголемява вота с преносими урни.

Административния съд в Пазарджик анулира позволение на регионалния шеф за голословно позволение за избор с преносими кутии в Батак.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР