Обожаваният до преди малко повече от година в Неапол аржентински

...
Обожаваният до преди малко повече от година в Неапол аржентински
Коментари Харесай

Бившият любимец Игуаин пак потопи Неапол в тежка скръб

Обожаваният до доскоро повече от година в Неапол аржентински нападател Гонсало Игуаин затвърди статута си към този момент на най-мразения човек от тифозите на локалния Наполи. След като си потегли в посока Ювентус против над 90 млн. евро преди 16 месеца, в този момент потопи в тъга "Сан Паоло ".

Нападателят осъществя единственото попадение в мрежата на южняците при семейството им на "старата госпожа " в огромното дерби на 15-ия кръг на Серия А. Така собственоръчно им нанесе първата загуба от началото на сезона и разреши на отбора си да се приближи единствено на точка от върха.

На всичко от горната страна Игуаин нанесе този тежък удар върху някогашния си тим контузен. Само преди няколко дни той претърпя интервенция на ръката и до последно наставникът Масимилиано Алегри се чудеше дали да го пусне.

Лекарите му препоръчваха отмора най-малко до 10 декември, само че експертът предприе риск, който в последна сметка му се отплати с победа в напеченото дерби. И аржентинецът беше огромният воин, макар болката.

Още през цялото време на дуела нападателят се забоде като бодил в отбраната на противника. Той можеше да открие в 4-та минута, само че ударът му беше отразен по превъзходен метод от Пепе Рейна.

Но в 13-та минута испанецът капитулира за първи и финален път в този мач. Тогава Пауло Дибала пое една топка в центъра и напредна несмущаван. Той реши да пусне вдясно за непокрития в наказателното поле Игуаин и головият див звяр не чакаше втора покана, с цел да пусне топката около вратаря за 1:0.

Наполи беше в потрес, само че нямаше време за вайкане. Още в 18-та минута домакините можеха да изравнят, само че ударът на Марек Хамшик от границата на наказателното поле беше избавен от вездесъщия Джиджи Буфон.

Малко по-късно Юве можеше да нанесе втори пагубен удар, само че центрирането на Медхи Бенатия от преференциална позиция не откри получател. В последните минути на полувремето самодейността беше напълно за южняците.

В 32-та минута Лоренцо Инсиние стреля рисково към вратата, само че Буфон мазета в корнер. От ъгловия удар още веднъж топката стигна до Инсиние, само че и този негов удар с глава беше отразен от ветерана.

И отново Инсиние имаше опция да изравни малко преди почивката, само че отново ударът му беше отразен от Буфон. Така почивката пристигна с гол задатък за "старата госпожа ", а очакванията за поврат на Наполи останаха за вторите 45 минути.

Инсиние не спираше да тормози отбраната на противника и да пробва да стреля от всякаква отдалеченост, само че без триумф. Калиду Кулибали също пропиля хубава опция за домакините, а "бианконерите " се бяха прибрали добре откъм гърба и дебнеха на контри.

При една от тях в 70-та минута всичко беше на път да свърши. Тогава Квадво Асамоа беше открит отляво на наказателното поле и стреля от воле, само че Пепе Рейна по свръхестествен метод застана на пътя на топката и мазета в корнер.

В 73-та минута Инсиние изпусна последната огромна опция за Наполи, когато от вратарското поле прати топката леко настрана от вратата. До края на мача Наполи натискаше, само че сигурната защита на Юве се опълчи повече от сполучливо.

Дори и обезвереният ход на Пепе Рейна да се включи напред в последните минути не даде резултат и по този начин Юве се поздрави с успеха в това огромно дерби и смълча препълнените трибуни на "Сан Паоло ".

След тази развръзка "бианконерите " събраха 37 точки, на една зад водача Наполи. Това обаче се случва преди мача на Интер от 15-ия кръг и в случай че в него "нерадзурите " победят Киево, ще излязат на върха.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР