Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Последен ден на фиктивни референдуми в Украйна. Японски консул е задържан в Русия

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Руските „ референдуми “ в Украйна, които биха могли да доведат до анексирането на 15% от територията на страната от Москва, би трябвало да приключат през днешния ден.

Гласуването в източните провинции Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие стартира в петък и беше отхвърлено като машинация от западните народи, които дадоха обещание да не признават резултатите.
Русия задържа японски консул по съмнение за шпионаж
Русия задържа японски консул по съмнение за шпионаж в понеделник и му подреди да напусне страната. Япония твърди, че консулът е бил със завързани очи и арестуван.

Токио внесе „ мощен митинг “ против задържането и алармира, че може да отмъсти.
Руснак простреля водач на локална военна наборна комисия
Руснак простреля водача на локалната военна наборна комисия в сибирски град, откакто му съобщи, че ще откаже да се бие в Украйна.

На видео се вижда по какъв начин стрелецът, облечен в камуфлаж, стреля по служителя от упор, до момента в който други евентуални наборници за съветската инвазия бягат от стаята.
Налягането на газопровода „ Северен поток 2 “ се срина
Налягането на газопровода „ Северен поток 2 “ се срина мистериозно в понеделник. Властите в Германия се пробват да открият какво е предизвикало неочаквания спад на налягането в несъществуващия водопровод, като представител на оператора счита, че това може да е теч.
Опашки на границата сред Русия и Монголия
Кремъл съобщи, че не е взел решение за затваряне на границите на Русия, откакто първата готовност след Втората международна война накара някои мъже да избягат.

Междувременно дълги опашки от транспортни средства се образуваха на граничния пункт сред Русия и Монголия, до момента в който хората не престават да бягат от заповедта за готовност на Кремъл. Ръководителят на контролно-пропускателен пункт в град Алтанбулаг сподели, че повече от 3000 руснаци са влезнали в Монголия през този пункт от сряда.

Украйна твърди, че някои съветски наборници от всеобщата готовност на Кремъл са изпратени непосредствено на фронтовата линия без образование. Те включват новоназначен личен състав в Крим, както и наборници в региона на Луганск, които са получили призовки през последните дни.
НАТО организира учения над Балтийско море
Военновъздушните сили на НАТО организират учения над Балтийско море. Държави-членки, в това число Обединеното кралство, Германия и Италия, взеха присъединяване във военното образование, както над вода, по този начин и на сушата, в опит да засилят източната защита.
Увеличава се военната поддръжка за Украйна
Холандия усили военната си поддръжка за Украйна. Премиерът Марк Рюте също разгласи нови наказания в отговор на мобилизацията и референдумите на Русия.

Съединени американски щати дадоха обещание да дават на Украйна 457,5 милиона $ помощ за гражданска сигурност. Подкрепата беше ориентирана към „ избавяне на животи “ и „ подсилване “ на украинските правоприлагащи органи, сподели държавният секретар Антъни Блинкен.

Преговарящите по законопроекта за разноските в Конгреса на Съединени американски щати се съгласиха да включат и близо 12 милиарда $ в нова военна и икономическа помощ за Украйна, оповестиха източници на Reuters.

Финансирането – поискано от администрацията на Байдън – ще включва 4,5 милиарда $ за отбранителни качества и съоръжение за Украйна и 4,5 милиарда $ директна поддръжка за държавното управление в Киев, настояват източниците.

Обединеното кралство разгласи 92 нови наказания в отговор на „ фиктивните референдуми “ на Русия в Украйна. Пакетът от наказания е ориентиран към тези зад подправените гласове, както и към олигарсите и членовете на борда.
Патриарх Кирил опрости греховете на съветските бойци
Главата на Руската православна черква споделя, че греховете на съветските бойци, които умрат на бойното поле, ще бъдат опростени. Патриарх Кирил, непосредствен съдружник на президента Владимир Путин и корав покровител на нашествието в Украйна, сподели, че „ жертвата измива всички грехове “.
Германия разисква дали да даде леговище на съветските дезертьори
Германия разисква дали да даде леговище на руснаците избягали от мобилизацията. Министърът на вътрешните работи Нанси Фейзър сподели, че страната е евентуално подготвена да даде отбрана на дезертьори, които са изправени пред последици, в случай че откажат да се бият, само че всеки случай ще бъде решен на самостоятелна основа на фона на опасения за сигурността.
Организация на обединените нации преговоря за основаване на защитна зона към АЕЦ „ Запорожие “
Органът за наблюдаване на атомната сила на Организация на обединените нации съобщи, че е подготвен за договаряния за основаване на защитна зона към Запорожката атомна електроцентрала.

Ръководителят на Международната организация за атомна сила се срещна с външните министри на Русия и Украйна на Общото заседание на Организация на обединените нации предходната седмица, с цел да обсъдят тази опция.

Съединени американски щати предизвестиха за ужасяващи последствия, в случай че Русия извърши своите едва завоалирани закани за потребление на нуклеарни оръжия. Антъни Блинкен сподели, че всяко потребление на оръжията ще има „ пагубно “ влияние в целия свят.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР