Обновяване на бул. Самоковско шосе и обособяване на велоалея, кръгово

...
Коментари Харесай

Ключови пътни ремонти в "Младост" и "Дружба" могат да започнат тази година

Обновяване на бул. " Самоковско шосе " и отделяне на велоалея, кръгово кръстовище при пресичането на булевардите " Андрей Ляпчев " и " Св. Климент Охридски " сред " Младост " и " Студентски град ", както и уголемение на ул. " Димитър Пешев " в " Дружба ", която прави връзката с бул. " Цариградско шосе ". За тези значими за града планове Столичната община е оповестила социална поръчка с планирана стойност 3.8 млн. лева без Данък добавена стойност.

Намеренията наподобяват похвални, откакто настилките на въпросните улици са в много неприятно положение, веломрежата - разпокъсана, а тротоарите - тесни или изчезнали. Срокът за приключването на ремонтите откакто бъде определен реализатор, е до четири месеца. Което значи, че в случай че няма обжалвания, работата по улиците ще завърши в края на тази или при започване на идната година.
Срокът за подаване на предложения е 10 май. Какво ще се прави
Първата обособена позиция включва построяването на велоалея и тротоари на бул. " Симеоновско шосе " сред бул. " Копенхаген " и околовръстния път. Предвижда се велоалеята да е на едно равнище с тротоара, като ще се обвърже със съществуващата и бъдеща такава, планувана по продължението на булеварда.

При кръстовището с ул. " Инж. Г. Белов " ще бъде направено уголемение към съществуващата спирка, която пък ще се реалокира. В сектора от ул. " Владичина морава " и ул. " Цветна градина " велотрасето се планува да слиза на уличното платно за сметка на едната пътна лента. То ще бъде отделено от автомобилното придвижване с делинеатори. Прогнозната стойност за този сектор е 1.8 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване - 120 дни, или четири месеца.

Втората позиция е с цена от 800 хиляди лева без Данък добавена стойност и планува създаване на кръгово кръстовище сред бул. " Андрей Ляпчев " и " Св. Климент Охридски ". Общината е решила, че това е най-удачният вид за кръстовището, което е главната пътна връзка сред жк. " Студентски град " и " Младост ". При тази дребна цена за обекта обаче остава незнайно за какво до момента не е бил изпълнен, откакто мястото е конфликтно от най-малко 10 години.
Съществуващо състояние на кръстовището при булевардите " Андрей Ляпчев " и " Св. Климент Охридски "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР