Обновената версия на Volvo XC90 с Т8 Plug-in хибридна версия и

...
Обновената версия на Volvo XC90 с Т8 Plug-in
хибридна версия и
Коментари Харесай

Шведският премиум бранд Volvo представя своите пет ключовите моделa на Автосалон София 2019

Обновената версия на Volvo XC90 с Т8 Plug-in хибридна версия и новият състезателен седан Volvo S60 ще блеснат по време на събитието
Различно и запаметяващо се ще бъде участието на шведския премиум бранд Volvo на Автосалон София 2019. Пет от ключовите моделa на марката ще бъдат представени пред посетителите на събитието. Феновете ще могат да се допрян до двата нови моделa на Volvo.

Вълнуващият състезателен седан Volvo S60 ще нажежи ситуацията със забележителен дизайн и блестящо червен екстериорен цвят. За пръв път моделът, който бързо съумя да спечели благосклонностите на всички, бе представен през месец май по време на официалното разкриване на първия самостоятелен търговско-сервизен комплекс на Volvo в България. Новото поколение на Volvo S60 се отличава от своя предшественик с по-голяма дължина, която осигурява доста повече функционално пространство. Спортният седан е малко по-тесен и по-нисък, за основаване на по-добра динамичност, а постоянното му поведение на пътя трансформира всяко шофиране в същинска приятност както за водача, по този начин и за неговите спътници. Неслучайно, инженерите на шведския бранд го назовават „ Най-добрият състезателен седан в историята на Volvo “.

Другата огромна изненада по време на Автосалон София 2019 е първата официална поява на обновената версия на флагмана на шведския бранд – Volvo XC90. Елегантен, изящен, само че и величествен, най-големият представител от SUV гамата привлича вниманието от пръв взор. Volvo XC90 поставя ново начало за шведския бранд и е доказателство, че компанията следва уверено тактиката си за електрификация и стабилно развиване. Той е първият модел, с който започва мащабна комуникационна акция с ключово послание Recharged, което следва да срещаме в връзката при всеки нов електрифициран модел на Volvo.

Подобрената версия на Volvo XC90 се предлага с усъвършенствания Т8 Plug-in хибрид, който значително редуцира разхода на гориво и вредни излъчвания. Моделът може да бъде избран и с ново потомство дизелови или бензинови мотори с mild хибрид технология – B5 и B6. В новия Volvo XC90 са добавени и 3 нови екстериорни цвята - Birch Light, Pebble Grey и Thunder Grey. Отвътре е запазен ексклузивният първокласен интериор на автомобила. Новият модел дава възможност за избор сред фина кожена тапицерия или комбинация от текстил и вълна. Освен това Volvo XC90 към този момент ще се предлага и в шестместна версия, осигуряваща още по-голям комфорт и елементарен достъп до третия ред седалки.

Kросоувърът Volvo XC90 към този момент предлага подпомагане на лидера с интервенция в кормилното ръководство, като част от системата City Safety и функционалността за следене на мъртвите зони Blind Spot Information System. Системата City Safety с автоматизирано спиране все още е единствената на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни на пътя. Системата Oncoming Lane Mitigation, въведена за пръв път в новото XC60, вече е налична и при XC90, а технологията за засичане и предупреждаване при опасност зад автомобила по време на маневриране назад - Cross Traffic Alert, към този момент включва и автоматично прекъсване.

Посетителите на събитието ще имат възможността да прегледат от близко и по-малкия брат на Volvo XC90 – отличения с редица влиятелни награди, измежду които и Световен автомобил на годината, Volvo XC60. Моделът впечатлява с атлетичен контур, висока проходимост, луксозен скандинавски интериор и модерни технологии. Стандартно оборудван с най-модерните системи за сигурност, Volvo ХС60 е най-безопасният автомобил на шведския бранд, създаван досега.

Но най-хубавото занапред следва.

Безспорно, 2019-а е една от най-успешните за Volvo, година на измененията и нововъведенията. Буквално след броени дни, на 16 октомври, шведският премиум бранд ще представи първия си напълно електрически модел Volvo XC40, с безапелационната поръчка от шведския бранд, че това ще е най-безопасният автомобил на пътя. Производството на електрическия SUV ще започне през септември 2020 година, а на българския пазар чакаме да дебютира в началото на 2021 година. Дотогава почитателите имат опцията да се насладят на неговия предходник, който ще внесе свежест и нотка провокация на събитието. Още с появяването си компактният SUV модел предизвика голям интерес и пожъна голям триумф. Той зададе нови стандарти в сегмента от позиция на дизайн, свързаност и системи за сигурност. Материалите, претекстовете и възможните цветови комбинации на модела са вдъхновени от уличната мода, градската архитектура, дизайнерските артикули и поп културата. XC40 предлага необятна и интересна цветова палитра, което го прави най-изразителния модел в портфолиото на Volvo.

Накрая, само че не на последно място по важност, почитателите на марката ще могат да се допрян до „ перлата “ на щанда на Volvo – първокласния седан Volvo S90. Моделът впечатлява с елегантна и красива изработка и обилие от модерни технологии. С гама от електрифицирани силови елементи и неповторим скандинавски подход към дизайна и нововъведенията, Volvo S90 създава премиум чувство в най-висока степен. Мощните пропорции, изчистените линии и тънко направени елементи на този модел са олицетворение на скандинавския дизайн в най-уверения му и изтънчен тип.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР