Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм

...
Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм
Коментари Харесай

Борисов: Може да отменим извънредното положение преди 13 май

Обмисляме унищожаване на изключителното състояние преди 13 май и съм упълномощил на юристите да видят по какъв начин може да стане. Това разгласи заяви министър председателят Бойко Борисов, който тази сутрин инспектира строителството на Автомагистрала " Хемус " сред Белокопитово и Буховци, предаде БГНЕС.

" Обмисляме Закон, който да задължава да вземем за пример, носенето на маски - тъй като е потвърдено, че маските оказват помощ. За банките - да могат заемите да не се изплащат в периодите им. Извънредното състояние не ни дава изключителни пълномощия - а в действителност ние сме се възползвали от основаването на КПП-та, носенето на маски, действително в България придвижването в градовете не е нито лимитирано, нито неразрешено. В другите страни е неразрешено да се излиза от градовете, у нас можеш и 50 пъти да излезеш. В другите страни има вечерен час, а в България няма. Сутринта рано приказвах с Щаба - в случай че продължава ниското равнище на инфектираните - тъй като през вчерашния ден бяха повече, днеска са по-малко, съм упълномощил от понеделник с открит ред да се обмисли родители с деца да могат да минават от единия до другия завършек на парка без да се събират хора ", сподели министър-председателят. 

Борисов установи, че изключителното състояние не се отразява на строителството на автомагистралите. Той даде обещание, че няма да има забавяния на заплащания към строителните компании. " Строителството у нас не стопира даже и в градовете. Навсякъде се работи ", сподели министър председателят. Възхитен от работата по построяването на АМ " Хемус " той съобщи, че би трябвало да снима и да демонстрира на внуците какво се прави.

В инспекцията на автомагистралата участва и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той изясни, че множеството от служащите ги няма, така като са мюсюлмани и са в отмора заради Рамазана. В хода на инспекцията Борисов направи забележка на един от служащите, че е без маска и го изкомандва:  " Слагай си бързо маската, наложително е ". Нанков изясни, че в кабините на камионите било доста топло и по тази причина строителите стоят без защитните маски. 

Премиерът показа, че министърката на благоустройството  " Петя Аврамова ме е жалост да я разхождам из пръстта ", само че пък заместникът й Нанков бе застрашен, че " ще те пратя да потичаш като регулировчик начело ".  " На мен не ми пречи и да потичам, щом се постанова ", отговори той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР