Облекчават режима за срока на газовата бутилка в колата. Пускат

...
Облекчават режима за срока на газовата бутилка в колата. Пускат
Коментари Харесай

Облекчават режима за срока на газовата бутилка в колата


Облекчават режима за периода на газовата бутилка в колата. Пускат облага за газовите уредби, удължаваме живота им с документ от производителя, написа „ Телеграф “.
Облекчение за притежателите на
коли с газови уредби готви страната. Това излиза наяве от проектопромени в наредбата за техническите прегледи на колите на министъра на превоза, оповестени за публично разискване.
В момента върху бутилките за пропан-бутан
или метан (природен газ) фабрично е изписана датата на произвеждане, като съгласно нашия закон бутилките могат да се използват най-много 10 години (пропан-бутан) и 20 години (метан). Върху табелата, сложена на бутилката, обаче постоянно липсва срокът на употреба. В същото време има бутилки, за които самият производител подсигурява, че могат да се употребяват за период
по-голям от посочения в нашия закон.
По тази причина измененията в наредбата плануват притежателите на газови уредби с по-дълъг период на употреба да не са към този момент задължени да сменят бутилките си по-рано от нужното. Занапред те ще могат да дават формален документ от производителя на бутилката, посочващ, че те може да се употребява повече от 10/20 години съгласно съответното гориво.
Това ще важи както за първоначални газови уредби,
поставяни от производителя на автомобила, по този начин и за вторично поставяни в профилирани сервизи. В наредбата е посочено, че в пункта за механически прегледи чиновниците би трябвало да сканират документа от производителя и да го качат в осведомителната система.
С различен текст на наредбата се вкарва
условие при първичен обзор на вторично сложена газова уредба в пунктовете да наблюдават зорко за периода на употреба на поставената бутилка. Посочва се, че на нея би трябвало да има отпечатан период,
а в случай че не е отпечатан, то да се следи
да не са минали повече от 10/20 години от датата на произвеждане за съответното гориво. Така ще се подсигурява, че на колите се инсталират бутилки за автогаз или метан със период на употреба, който не е изминал.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР