Облаците на Венера завладяват въображението и любопитството на хората на

...
Облаците на Венера завладяват въображението и любопитството на хората на
Коментари Харесай

Защо изследователите имат все повече интерес към Венера?

Облаците на Венера превземат въображението и любознанието на хората на Земята от десетилетия. Те образуват ослепително огледало, което закрива повърхността на планетата и през 50-те години един израелски академик даже допуска, че облаците могат да крият цялостен един свят, кипящ от живот с инсекти, способни да оцелеят на големите температури.

Когато съветският галактически транспортен съд „ Венера “ направи фотоси на повърхността на планетата през 1975 – нямаше открити инсекти. Венера е формирана в действителност от пъклен пусти пейзажи и е жертва на мощен парников резултат, който е предиздвикал температурите на повърхността на планетата да скочат до над 450 градуса по Целзий – задоволително горещи, с цел да се стопи олово. Но в облаците по-умерените климатични условия биха могли да разрешат съществуването на евентуални извънземни форми на живот.
В атмосферата на планетата животът може да откри метод да просъществува
Или най-малко това беше една от известните до неотдавна хипотези. Животът се е случил под опеката на атмосферата на Земята, за какво да не може същото да се случи и другаде? Миналата година концепцията, че микробите могат да населяват и Венера за собствен дом, беше подкрепена от изследване, което твърди, че са открити нараснали равнища на фосфин – неустойчив газ, обвързван с биологичната интензивност, в облачната завивка на нашата близка планета. Това породи теорията, че планетата може да е населявана от микроби, които да са повода за появяването на газа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР