Областно пътно управление – Хасково обяви обществени поръчки за изработване

...
Областно пътно управление – Хасково обяви обществени поръчки за изработване
Коментари Харесай

До 11 август се подават оферти за проектиране на основния ремонт на над 40 км третокласни пътища в област Хасково

Областно пътно ръководство – Хасково разгласи публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на над 40 км третокласни пътища в област Хасково. Кандидатите могат да подават офертите си в трите тръжни процедури до 11 август 2022 година, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура ".

В едната социална поръчка е проектирането на главен ремонт на 11,540 км от третокласния път III-559 Тополовград – Орешник – Мрамор /от км 23+520 до км 35+060/. Трасето  е съществена пътна връзка на обитаемоте места от община Тополовград с област Стара Загора. Прогнозната стойност на поръчката е 231 200 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 60 календарни дни.

Във втората социална поръчка е изработването на механически план за главен ремонт на 2,829 км от път III-663 Обходен път на Димитровград. Участъкът, който се възнамерява да се ремонтира, е от кв. „ Марийно “ в Димитровград до кръстовището за гр. Стара Загора /от км 28+913 до км 31+742/ и главно направление за интензивния тежкотоварен трафик към индустриалната зона на града. Индикативната стойност на поръчката е 56 580 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 60 календарни дни.

В идната социална поръчка е проектирането на главен ремонт на 25,840 км от третокласния път III-8081 с. Долни Главанак – с. Горни Главанак – гр. Маджарово – с. Бориславци – с. Малки Воден /от км 0 до км 25+840/. Трасето е съществена пътна връзка обитаемоте места в община Маджарово и община Любимец. Прогнозната стойност на поръчката е 516 800 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 60 календарни дни

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване. След това ще се разгласят тръжни процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия.

Целта на публичната поръчка е да се обезпечи планова подготвеност за цялостна рехабилитация на пътните сектори и реорганизация на пътното платно. Предвидени са местни поправки, замяна на асфалтова настилка, възстановяване на отводняването на пътното платно посредством възобновяване на банкетите, канавките и водостоците. Планирано е проектирането на главен ремонт и на прилежащите огромни уреди /мостове/ и др.​
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР