Областният управител на Варна Благомир Коцев отново се оправда, като

...
Областният управител на Варна Благомир Коцев отново се оправда, като
Коментари Харесай

Областният управител на Варна Благомир Коцев отново се оправда, нямало да спира бюджета

Областният шеф на Варна Благомир Коцев още веднъж се оправда, като изясни на брифинг, че нямало да разногласието бюджета, а единствено елементи от него. Коцев бе предизвикан от брифинга, който даде кмета на Варна Иван Портних, и на който съобщи, че регионалния шеф на Варна стопира развиването на града, връщайки бюджета.

“Вчера чухме огромните страхове на опозицията, че бюджетът на Варна ще бъде върнат и Областна администрация ще саботира бюджета на Варна, тъй че да няма пари за заплати, за обществени действия, за инфраструктура. Искам да успокоя обществеността, че такова нещо няма да се случи. Няма да блокираме бюджета на Варна ”, съобщи Коцев.

“Ние доста добре знаем какъв брой е значим бюджетът на Варна ”, съобщи регионалният шеф.

Коцев се оплака от " ултимативния звук " на кмета, като го предложения на спор в Областна администрация. Той оправда очевидното си заяждане от седмици насам с " конструктивност и отговорности ", които имал към варненци, като делегат на страната да следи по какъв начин се харчат парите на варненските данъкоплатци.

Естествено пропусна тематиката с азотния тор от кораба " Вера Су ", който позорно престоя към 2 месеца край крайбрежията на Камен бряг.

Коцев е решил да засегне две решения на Общинския съвет. Едното касае разпродабата на общинска земя, а другото заемът, който община Варна ще тегли в размер на 95 млн лева

Областният шеф засегна и тематиката за градската среда. Според него тя във Варна не е добра, а дори му " омръзнало негови другари от Бургас да му приказват, че Варна не е прекрасен град като Бургас.

Относно тематиката за парцелите, които разпродава Общината, приказва Александър Николов – зам. регионален шеф на Варна:

“Вчера станахме очевидци на подправена вест – че Областна администрация връща целия бюджет на Варна и закрива града ”, съобщи той.

Според него Областна администрация има предпочитание за рационално ръководство на парите на града.

“На масата подчертаваме не целия бюджет, а само порочни практики. Не стопираме развиването на Варна, не блокираме бюджета, а връщаме елементи от него за разглеждане ”, добави Николов.

След това той посочи образци за незаконност.

“Поземлени парцели в Аспарухово и регион Младост се планува да бъдат продадени посредством обществено оповестен конкурс като частна благосъстоятелност. Но тези площи следва да са налични за необятно публично прилагане. Т.е. по силата на закона тези площи са обществена общинска благосъстоятелност, без значение по какъв начин ги квалифицира Портних ”, изясни той.

Като различен образец Николов уточни парцели, междублокови пространства в кварталите Левски, Младост, Аспарухово, които също са планувани за продажба.

Според него посочената незаконност предпоставя спомагателна плътност на застрояването.

Павел Попов – заместител регионален шеф на Варна съобщи, че на 11 май бюджетът може да стартира да бъде изпълняван, тъй като това е периода, в който може да се внесе в съда.

“Нашите възражения са към методите, които общината е избрала, с цел да обезпечава част от приходите на бюджета ”, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР