Областният управител на Пловдив Здравко Димитров инициира среща с ръководствата

...
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров инициира среща с ръководствата
Коментари Харесай

В Пловдив се готвят за финала

Областният шеф на Пловдив Здравко Димитров инициира среща с управленията на Ботев и Локомотив преди финала за Купата на България. " Канарчетата " и " смърфовете " ще спорят за трофея на 15 май от 19.00 ч. на Националния стадион " Васил Левски ". За първи път двата пловдивски " гранда " ще спорят за купата. На срещата участваха и водачите на футболните агитки на тимовете, както и шефът на полицията в града на тепетата старши комисар Атанас Илков.

Губернаторът приканва за съблюдаване на разпоредбите за придвижване и публичния ред, с цел да може срещата на двата пловдивски футболни клуба да премине в дух на приемливост и феърплей.

„ Освен че сме европейска столица на културата сме и спортна столица. Мачът е значим за Пловдив. За първи път двата тима се срещат на край. И единият, и другият тим другояче са печелили купата. Нека да победи по-добрият “, прикани Димитров. По думите му това било най-стойностното и най-старото дерби. Той прикани почитателите да бъдат деликатни по пътя и подари по 2 бутилки вино на агитките на противниците, които да отворят след последния съдийски сигнал на 15 май.

С цел да не се позволен конфликти сред почитателите полицията ще следи за съблюдаване на организацията по транспортиране. Фенклубовете на двата тима, които ще са с рейсове, ще пътуват с час разлика, посочи шефът на полицията. С тях ще има и полицейски чиновници. Все още тече процедура по координиране със софийската полиция за местата за паркиране на почитателите от двата тима, които ще пътуват с колите си до София. Паркоместата ще бъдат съобразени, тъй че да са комфортни за методите към съответния бранш. „ Идеята е да им създадем по-голям комфорт да доближат до спортното оборудване и да не допуснем нежелани конфликти “, разясни ст. комисар Илков.

" За нас и двата тима са спечелили, откакто се класираха за финала. Това е най-важното. Нека да стане празник за града и да покажем, че пловдивчани могат да се радват на триумфите на другите “, съобщи кметът Иван Тотев.

Собственикът на Локо Христо Крушарски направи къс коментар пред " Пловдив нюз " след срещата. " Нека покажем на София кой е най-футболният град в България. Истинското дерби е Локо - Ботев, а не Левски - ЦСКА. Другата седмица играем край, следващата година ще играем за първо и второ място. Нека след мача се съберем и честваме дружно. Аз отново поисквам на Ботев да изгубят финала ", сподели Крушарски.

В мача противниците ще излязат с фланелки, отдадени на " Пловдив - ЕСК ". Те бяха показани от регионалния шеф и от кмета.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР