Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев върна за преразглеждане решението

...
Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев върна за преразглеждане решението
Коментари Харесай

Ще има ли паметна плоча на Атанас Семерджиев в родния му град

Областният шеф на Пазарджик Стефан Мирев върна за преразглеждане решението на велинградските общински съветници за слагането на паметна плоча на Атанас Семерджиев в родния му град.

Решението бе признато единомислещо, в това число и с гласовете на Движение за права и свободи, макар главната роля на починалия военачалник в по този начин наречения Възродителен развой.

В претекстовете за връщането на решението Стефан Мирев е показал, че в община Велинград няма разпоредба, която да регламентира слагането на сходни знаци и знаци. Приетото решение за слагането на паметна плоча на военачалник Атанас Семерджиев провокира скандал.

Областното управление на Движение за права и свободи се разграничи от позицията на своите общински съветници, а от партия " Демократична България " заведоха иск в Пазарджишкия административен съд за анулация на решението на Общинския съвет във Велинград. Участието на Атанас Семерджиев във Възродителния развой е в качеството му на шеф на Генералния щаб на Армията и заместник-министър на защитата от 1962-ра до 1989-та година.

Общинският съвет във Велинград ще преразгледа върнатото решение на свое съвещание в четвъртък.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР