Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев инспектира

...
Областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев инспектира
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив инспектира възстановяването на карловски села

Областният шеф на област Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев инспектира напредъка на възстановителните работи в карловските села, които пострадаха тежко при наводненията на 2 септември предходната година.

Заедно с кмета на Карлово доктор Емил Кабаиванов и заместител регионалния шеф Атанас Ташков посетиха селата Каравелово, Богдан и Слатина, с цел да се срещнат на място по какъв начин вървят строителните действия по възобновяване на улиците, мостовете, обезопасяването на коритата на реките, деретата и публичните здания.

По данните на кмета на Карлово се работи по десетки обекти в трите села, осъществено е планиране, готови и осъществени са 30 публични поръчки (от общо 40 проекта). Общата стойност на завършили търгове по Закон за обществените поръчки е 42 млн. лева

Д-р Кабаиванов напомни, че за възобновяване на засегнатите села са нужни общо над 60 млн. лева Бедствието аргументи съществени материални вреди на инфраструктурата - съборени бяха 21 моста. Разрушени или тежко потърпевши са 37 улици с обща дължина над 20 км. и повърхност над 74 500 кв. метра. Бедствието унищожи към 6 км. водопроводна мрежа. Отнесени бяха към 280 електрически стълба. Пострадаха осем публични здания – 3 читалища, три клуба по ползи, спортна зала, детска градина.

„ Община Карлово сега е на стадий възобновяване на инфраструктурата и се поставят големи старания, свършена е сериозна работа за близо една година, само че е належащо да се форсира самото строителство, защото хората са претърпели доста и чакат по-бързо нормализиране на живота им “, разяснява Зюмбилев.

Като приоритет той уточни реконструкцията на мостовете и улиците в самите обитаеми места.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР