Областният управител Малина Николова присъства на тържеството по повод откриването

...
Областният управител Малина Николова присъства на тържеството по повод откриването
Коментари Харесай

Малина Николова откри нова сграда във филиала на ВТУ във Враца

Областният шеф Малина Николова участва на тържеството във връзка откриването на новата постройка и академичната 2017/2018 година на Филиала на Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ във Враца. Церемонията откри ректорът на ВТУ проф. доктор Христо Бонджолов, който приветства всичките 480 студенти на Врачанския филиал. Академично слово сервира шефът на Великотърновски университет - Филиал Враца проф. доктор Маринела Михова. Тя означи, че университетът стартира една друга академична година – в нова постройка, със 100 % осъществен банкет и нова компетентност, която ще образова училищен фрагменти по най-търсената в региона компетентност „ математика и информатика “.
„ Реализацията на концепцията да сме през днешния ден в нашия нов дом е в резултат на напъните на хората, които застанаха зад нея. Благодаря откровено на народния представител инж. Петя Аврамова, която инициира и спомогна за реализацията на тази концепция. Благодаря на кмета Калин Каменов, който спомага за отдаването на постройката. Благодаря сърдечно на регионалния шеф Малина Николова, която постоянно е част от живота на филиала и ни оказва помощ за реализирането на нашата активност “, съобщи професор Михова. Тя изрече признателност на управлението на Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ и персонално на проф. Бонджолов за осъществявания ангажимент Врачанският филиал да има своя реновирана и съвременна постройка.
Областният шеф Малина Николова поздрави управлението, академичната общественост и студентите.
„ Вдъхновяващото слово на проф.Бонджолов дава вяра, че в област Враца ще продължи да се развива академичната мисъл, да се образоват качествено студентите и Филиалът на Великотърновския университет ще се трансформира в нравствен и културен център на нашата област “, акцентира Малина Николова. Тя изрази своята поддръжка и задоволството си от осъществената концепция за преместването на филиала в нова и съвременна постройка. „ Благодаря на кмета Калин Каменов и на Общински съвет – Враца за даването на постройката, с което се обезпечава елементарен достъп до образователното заведение и съвременна среда за преподаватели и студенти “, съобщи Малина Николова и пожела сполучлива академична година.
В края на церемонията, проф. доктор Христо Бонджолов – ректор на Великотърновския университет, шефът на филиала проф. Михова, регионалният шеф Малина Николова и заместител – ръководителят на Общински съвет – Враца Владимир Христов прерязаха лентата на модерната постройка.
Водосвет отслужи Врачанска митрополия. Поздрави към управлението и студентите сервираха шефове на детски градини и образователни завения в региона, Регионална библиотека „ Христо Ботев “ – Враца, сътрудници и сътрудници на Филиала на Великотърновски университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ в град Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР