Областният управител и председател на Асоциацията по ВиК - Враца

...
Областният управител и председател на Асоциацията по ВиК - Враца
Коментари Харесай

Асоциацията по ВиК заседава във Враца

Областният шеф и ръководител на Асоциацията по ВиК - Враца Малина Николова организира през днешния ден постоянно съвещание на общото заседание.
С решение на министъра на районното развиване и благоустройството и пълномощие на министъра на околната среда и водите, на регионалния шеф и ръководител на асоциацията е възложен мандат да съставлява позицията на страната по въпросите от дневния ред. В него са заложени точки, касаещи приемането на бюджета на Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД – Враца за 2018 година, доклада за осъществяване на бюджета за 2017 г, доклада за активността и годишния финансов доклад на асоциацията за 2017 г.
Членовете на асоциацията единомислещо одобриха доклада за активността за 2017 година Свикани и извършени са общо три съвещания, в сходство с правилника за организацията и активността на асоциациите по ВиК. На тях са съгласувани проект за запазване на околната среда, проект за личен мониторинг в сходство с условията на разрешителните за заустване на отпадъчни води и стратегия за ръководство на отпадъците.
През 2017 година са извършени всички действия по завършване на регламентираната в Закона за водите процедура по писмено предаване на активите от страна на ВиК оператора на обществените им притежатели. Стартиран е и процесът по отчитане и приемане на вложения, осъществени от оператора във ВиК активи, като част от поетия от него ангажимент при подписване на контракта за стопанисване, поддръжка и употреба на ВиК системите и оборудванията и даване на ВиК услуги на потребителите от област Враца.
Процесът по приемането на към този момент осъществени от оператора вложения се реализира сега и е належащо всеки обществен притежател да назначи комисия, в чийто състав взе участие чиновник на „ ВиК “ ООД - Враца и на АВиК - Враца. Комисията следва да извърши инспекция и удостовери опцията за приемане на съответните вложения. След привършване на инспекцията, комисията сформира и подписва протокол с констатации и оферти за осъществяване на процедурата по приемане на вложенията. След утвърждението от страна на комисията, се подписва приемо-предавателен протокол сред обществения притежател и оператора.
Когато вложенията са осъществени в активи – обществена общинска благосъстоятелност, преди сключване на протокола, кметът на съответната община следва да предложи на общинския съвет да вземе решение за приемане и утвърждение на съответните вложения, след което активите да преминат в ръководство на АВиК.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР