Областният управител Ангел Стоев свиква в 14:00 часа Областен оперативен

...
Областният управител Ангел Стоев свиква в 14:00 часа Областен оперативен
Коментари Харесай

Решават дали да удължат грипната епидемия в Пловдив

Областният шеф Ангел Стоев привиква в 14:00 часа Областен действен щаб по отношение на отчет на РЗИ-Пловдив за епидемиологична конюнктура на територията на региона.  След това ще бъдат оповестени и подхванатите ограничения за епидемиологичната конюнктура в Пловдив и региона.
Прочетете още
Припомняме, че на 23 януари беше оповестена грипна почивка, която ще продължи 5 образователни дни - от 25 до 31 януари включително. Веднага след приключване на грипната почивка следват датите на междусрочната почивка. Тя е оповестена от МОН за интервала - 1 до 5 февруари, което ще рече, че учениците ще се появят в класните стаи чак на 6-ти.  

За същия интервал се прекратява и провеждането на  извънкласни занимания и проведени действия с възпитаници, включващи визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, спортна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други

Удължени и се мерките за ограничение разпространяването на сезонния грип. Последните бяха написани в заповед на директора на РЗИ-Пловдив Сийка Димчева, а новият им период е определен  до 31 януари.

Въведените ограничения са пречистване на децата в детските градини, постоянна стерилизация и проветряване. За лечебните заведения се преустановяват консултациите на здрави бременни дами и деца, прегледи, свиждания и планувани имунизации. В старческите домове свижданията също са прекратени.

В лечебните заведения към момента разполагат с задоволителен брой незаети болнични кревати. Заетите места са и от смесена патология, а освен грип.

В изпратените проби до лаборатории в столицата се регистрира напредък на заболеваемостта, като грип вид " А " циркулира в доста по-голям размер. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР