Областният управител Ангел Стоев изпрати обръщение до жителите на Област

...
Областният управител Ангел Стоев изпрати обръщение до жителите на Област
Коментари Харесай

Областният управител: Расте опасността от пожари, бъдете бди...

Областният шеф Ангел Стоев изпрати послание до жителите на Област Пловдив по отношение на заплахата от пораждане на пожари през летния сезон. Ето какво написа той:

" Уважаеми дами и господа,

Във връзка с настъпилия пожароопасен сезон, в разгара на летните горещини и липса на превалявания, пораства заплахата от възникването на пожари, които биха могли да провокират огромни вреди. Напомням Ви да бъдете извънредно бдителни и виновни в дейностите си, когато боравите с огън навън или даже, когато изхвърляте цигара.

Въпреки възбраната за палене на огън в сухи треви, боклуци и стърнища и многочислените предизвестия от органите на Пожарна сигурност и отбрана на популацията, не престават случаите на безотговорно палене, а някои и с предумисъл.

Апелирам за отговорност и обществена ангажираност от страна на всички жители, които с дейностите си биха могли да предотвратят материални загуби и да спасят животи.

При забелязване на пожар или запалване на сухи треви, стърнища или други горими боклуци, неотложно съобщете на телефон 112, за бъдат подхванати нужните дейности за потушаване на огъня.

Бъдете бдителни и не подценявайте обстановката, тъй като единствено за минути огънят може да стане животозастрашаващ! Нека обединим старания в предотвратяването на пожари! "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР