Областният щаб в Бургас реши да бъдат увеличени Covid леглата.

...
Областният щаб в Бургас реши да бъдат увеличени Covid леглата.
Коментари Харесай

Увеличават Covid леглата в Бургас

Областният щаб в Бургас реши да бъдат увеличени Covid леглата. Причината е, че районът към този момент попада в тъмночервената зона. Заболеваемостта в региона към този момент минава границата от 500 на 100 000 души. Ще бъде направено и предложение до държавния основен здравен контрольор за прекъсването на плановите интервенции.

Областният щаб реши да усили лечебните Covid кревати на 400, а тези за интензивна грижа да са 28. До момента те са били сътветно 340 лечебни и 24 интензивни. Това изясни шефът на здравната ревизия доктор Георги Паздеров.

„ През последните 7 дни, от ден на ден се заемат интензивните кревати. Ние ще създадем предложение до основния държавен здравен контрольор, защото това става след негова глоба, да бъдат прекратени плановият банкет и плановата оперативна активност. Това естествено не касае онкологията, хемодиализата, нито женските и детски съвещания. Спирането на плановата активност ще обезпечи кадрови запас на съответната болница, да може да обезпечи пък с фрагменти разкритите към този момент Covid структури “, изясни доктор Паздеров.  

От 2 ноември учениците от общините Бургас, Карнобат, Айтос, Царево и Приморско ще преминат на ротационно образование. Карантинираните паралелки в област Бургас са 79, като най-вече са в общините Бургас и Карнобат. Общо 1801 възпитаници и деца в детската градина са под карантина.

" В триажа на УМБАЛ - Бургас приблизително дневно минават сред 25 и 30 пациента, от които половината се хоспитализират ", изясни шефът на лечебното заведени доктор Бойко Миразчийски. Той уточни, че сега към 72 % от чиновниците в болничното заведение са със „ зелен документ “. Около 25 % не са имунизирани, само че след въвеждането на мярката доста от тях са решили да го създадат.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР