Областният секретар за здравеопазване във Войводина Зоран Гойкович заяви днес,

...
Областният секретар за здравеопазване във Войводина Зоран Гойкович заяви днес,
Коментари Харесай

Тази седмица в Сърбия се очаква пикът на епидемията

Областният секретар за опазване на здравето във Войводина Зоран Гойкович съобщи през днешния ден, че се чака в Сърбия тази седмица да бъде доближат пикът на епидемията, а по-късно броят на новорегистрираните случаи на COVID-19 ще стартира да спада, заяви Танюг.

Войводина е напълно в изключителна обстановка, уповавам се, че няма да следва растеж на инфектираните, въпреки да имахме безконтролно държание по време на " черния петък " и извършването на покупки, съобщи за РТС Гойкович.

Той уточни, че би трябвало да минат седем до 10 дни от въвеждането на ограниченията, с цел да дадат те резултат и посочи, че по тази причина е значимо да се държим отговорно, да заобикаляме контактите и да носим маски, предава Българска телеграфна агенция.

По този метод ще помогнем на себе си и на другите, само че и на страната, с цел да се върнем допустимо по-бързо към естествена обстановка, сподели Гойкович.

Същевременно епидемиологът и член на Кризисния щаб за битка с ковид доктор Бранислав Тиодорович предвижда, че епидемиологичната обстановка в Сърбия тази седмица ще бъде доста сложна, защото скупчванията, които станаха в " черния петък ", след пет до седем дни сигурно ще дадат отражение на броя на позитивните и заболелите.

Тиодорович сподели за " Блиц ", че едвам след десети декември ще може да се чака леко равнене на кривата, само че на високо равнище, а спад в броя на заболелите може да се чака едвам в края на декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР