Областните управители ще прегледат критичните точки и докладват, ако има

...
Областните управители ще прегледат критичните точки и докладват, ако има
Коментари Харесай

МС обмисля създаването на Национален фонд за превенция срещу бедствия

Областните шефове ще прегледат сериозните точки и рапортуват, в случай че има проблематични участъци 

Обсъжда се опцията да бъде основана многогодишна национална стратегия за финансиране на планове за предварителна защита против бедствия, стана ясно след среща на премиера Николай Денков с регионалните шефове. На нея е било решено локалните управници да прегледат сериозните точки в своите региони, нуждаещи се от незабавно финансиране посредством механизмите на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне.

Заради нещастието в община Царево районното министерство и Агенция “Пътна инфраструктура ” стартират инспекции на всички мостове в страната по предписание на министър-председателя. Резултатите би трябвало да бъдат ясни до 45 дни.

“Отсега е ясно, че три от четирите жертви са свързани със сриването на моста в Царево. Защо е станало това, би трябвало да кажат техническите експертизи ”, разяснява Николай Денков. Междувременно Окръжната прокуратура в Бургас образува досъдебно произвеждане на основата на задоволително данни за осъществено закононарушение, довело до гибелта на четирима души при наводненията по Южното Черноморие.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР