Областната администрация в Хасково се включи в Координационен механизъм за

...
Областната администрация в Хасково се включи в Координационен механизъм за
Коментари Харесай

12 жени и 14 деца търсят помощ  в Кризисния център в Димитро...

Областната администрация в Хасково се включи в Координационен механизъм за поддръжка на жертви на домашно принуждение. Основната му цел е възстановяване съдействието сред институциите и организациите на локално равнище, имащи отношение към обезпечаването на поддръжка на жертвите. Областен съвет за предварителна защита на домашно принуждение ще бъде основан като част от процеса на предварителна защита на домашно принуждение. Това стана ясно на днешната среща на заместител - регионалния шеф Виолета Желева с шефа на фондация " Х&Д Джендър вероятности " Петя Петкова, чиято организация е в помощ на жертви на домашно принуждение.

„ Трябва да бъдем съпричастни към дамите, жертви на домашно принуждение! Но първо би трябвало да признаем, че казусът съществува и дори става все по-стряскащ. Безразличието ни прави съучастници. Институциите би трябвало да бъдат по-ангажирани по тематиката с домашното принуждение над дами, тъй като от последната статистика се вижда, че стават от ден на ден жертвите на принуждение, сподели Желева.

Фондация " Х&Д Джендър вероятности " е подписала 22 съглашения с общини, съдилища, учебни заведения, неправителствени организации и други.

12 дами и 14 деца са получили помощ и поддръжка в Кризисния център за дами, които са потърпевши от домашно принуждение и техните деца в Димитровград.

От през днешния ден започва международната акция „ 16 дни на активизъм против насилието, учредено на пола “. Мотото през 2021 година е „ Да спрем фемицида – убийствата на дами, учредени на техния пол – 365 дни предварителна защита, деяние и отговорност! “. Кампанията ще завърши на 10 декември – Международен ден на правата на индивида.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР