Областен съвет за защита от домашното насилие заработи в Хасково.

...
Областен съвет за защита от домашното насилие заработи в Хасково.
Коментари Харесай

Областен съвет за защита от домашното насилие заработи в Хасково

Областен съвет за отбрана от домашното принуждение проработи в Хасково. Платформата е част от координационен механизъм за поддръжка и помощ на жертвите на домашно принуждение, оповестиха от Фондация "Х и Д джендър вероятности ", която е в основата на самодейността.

Днес в регионалната администрация в Хасково се е състояло първото съвещание на формата с присъединяване на способени държавни институции и цивилен организации. Свързаните с тематиката проблеми ще бъдат обсъждани два пъти годишно.

В трите консултативни центъра на неправителствената организация в Хасково, Димитровград и Свиленград през 2021 година са минали 339 жертви на домашно принуждение, прецизираха от фондацията. От потърпевшите 298 са дами, а 41 - мъже.

В рамките на изпълнявания план на НПО-то, в 7 общини на региона са били подготвени 70 представители на полицията, обществените служби, общините и учебните заведения. По време на образованията са били обсъждани тематики, свързани с домашното принуждение над пълнолетни лица и над деца.

Участниците в днешната среща са отчели още, че в изискванията на пандемия случаите на похищения над незащитени в домашна среда порастват.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР