Облачността, която очаквахме от тази нощ, налази София и започна

...
Облачността, която очаквахме от тази нощ, налази София и започна
Коментари Харесай

Проф. Рачев попари всички с тази прогноза

" Облачността, която чакахме от тази нощ, налази София и стартира да вали. На над 1500 метра височина ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. В Южна България – изключително в Рило-Родопския масив, ще вали много. Жалкото е, че в Северна България ще се разминат значително с преваляванията. Сега му е времето. “ Това разяснява пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

" Две седмици ще имаме мартенско време – пък мокро, пък леко студено сутринта, пък ще се затопли. Общо взето общоприетото въодушевление на всяка една пълноценна жена. По-важното е да вали. Очертава се температурите през март месец да са естествени, даже прогнозите са за малко по-топло. Жизнено належащо е месецът да е валежен – освен за селското стопанство, само че и за останалите промишлености “, уточни той.

" Още през днешния ден и по здрач преваляванията ще спрат, с цел да може на осми март да бъде " хладно ми е “ – хладно на фона на последните топли дни, които преживяхме. Температурите в четвъртък и петък ще бъдат малко по-ниски, по-късно отново ще се затопли и по-късно още веднъж ще стане малко по-хладно. Ще продължи да вали и дъжд. Температурите ще бъдат нагоре-надолу, нагоре-надолу. До петък ще бъде тъмно, тъмно, тъмно “, съобщи проф. Рачев.

Той уточни, че сме изпратили най-топлата зима и най-топлия февруари, откогато се водят наблюдения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР