Обилни дъждове предизвикват внезапни наводнения и хаос в големи части

...
Обилни дъждове предизвикват внезапни наводнения и хаос в големи части
Коментари Харесай

Наводнения предизвикаха хаос в Пакистан. От средата на юни са загинали 903 души

Обилни дъждове провокират неочаквани наводнения и безпорядък в огромни елементи от Пакистан от средата на юни, като в следствие от тях са починали 903 души и към 50 000 са останали без заслон, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на пакистанската организация за битка с бедствия на страната.

Хиляди души, чиито домове са били отнесени, в този момент живеят в палатки, отдалечени на километри от наводнените им села и градове, след като  са били избавени от бойци, локални чиновници на организацията за битка с бедствията и доброволци. Националната организация за битка с бедствията през вчерашния ден заяви, че 126 души са починали в резултат на наводнения през последните 48 часа и множеството от жертвите са дами и деца.

Премиерът Шахбаз Шариф, който сега е в чужбина, насочи зов, в който прикани филантропи да оказват помощ на регионите, наранени от наводненията в Пакистан. Шариф е на посещаване в Катар, където той ще се опита да обезпечи финансова помощ, заеми и задгранични вложения за своята изпитваща дефицит на средства страна. Неговото държавно управление даде обещание да компенсира хората, които са изгубили домовете си в резултат на наводненията.

Шери Рехман, пакистанската министърка на климатичните промени, сподели, че локалните управляващи не могат да се оправят сами и прикани международната общност да помогне в своя обява в " Туитър ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР