Очаква се испанският премиер Педро Санчес да обяви днес дали

...
Очаква се испанският премиер Педро Санчес да обяви днес дали
Коментари Харесай

Испанският премиер Педро Санчес обявява днес дали ще напусне поста си

Очаква се испанският министър председател Педро Санчес да разгласи през днешния ден дали счита да остане на премиерския пост, дни откакто съобщи, че обмисля да подаде оставка, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Поддръжници на неговата Испанска социалистическа работническа партия приканиха Санчес да остане, откакто предходната седмица той съобщи, че се отдръпва за няколко дни, с цел да реши бъдещето си. Той направи това изказване в деня, когато съдът стартира следствие за корупция, обвързвано със покупко-продажби на брачната половинка му.

Санчес отхвърля обвиняванията против брачната половинка си Бегоня Гомес и ги дефинира като част от продължителна акция на политически съперници за очерняне на него и брачната половинка му.

Възможно е министър председателят да подаде оставка, да остане на поста, да изиска избор на доверие от Народното събрание, или да свика предварителни избори на 21 юли - най-ранният ден, позволен от конституцията.

През уикенда хиляди поддръжници организираха манифестации в Мадрид с апели към Санчес да остане на поста си. Около 5000 поддръжници на министър председател минаха пред испанския парламент с плакати с надписи " Не се предавайте " и " В името на демокрацията ", с цел да го призоват да не подава оставка.

52-годишният министър председател встъпи в служба през 2018 година, а предходната година обезпечи нов мандат на социалистите като водач на съдружно държавно управление на малцинството, напомня Ройтерс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР