Обикновено възрастните хора изпълняват ролята на учители. Ние обаче имаме

...
Обикновено възрастните хора изпълняват ролята на учители. Ние обаче имаме
Коментари Харесай

5 урока за живота, които възрастните могат да научат от децата

Обикновено възрастните хора извършват ролята на учители. Ние обаче имаме какво да научим и младите и изпълнени с вяра съзнания на децата.
И тези пет видео клипа го потвърждават.

1. Как да бъдем благи с другите

Хората постоянно бъркат 6-годишния Грант Пиърс с неговия брат на 1 годинка. Причината е елементарна. Грант е роден с форма на дварфизъм, наречена диастрофична дисплазия. В резултат на това той е дребничък и има непорпорционални крака, написа Goodnet.org.

Това прочувствено видео ни среща с момче, чиято мъдрост надвишава годините му. То популяризира своето обръщение за обич и приемливост.

Грант ни демонстрира всички неща, които обича да прави -  да вземем за пример да танцува, да чати в Skype със своя братовчед в Англия и да готви. В един от множеството сладки моменти той споделя – „ Дори обичам любовта! “.

 Заснетият в домашни условия документален клип ни показва всекидневието на Грант – по какъв начин живее и по какъв начин се изправя с всекидневните провокации, подбудени от ниския му растеж. Детето е несломимо. То става, когато падне и употребява своята креативност, с цел да стигне там, където желае.

Грант приключва видеото със съвет, от който всички можем да се поучим: „ Ако видите някой като мен, ще осъзнаете, че той е просто човек, като всеки различен. Усмихнете му се, махнете му, кажете „ Здравей! “. Може би той ще се окаже вашият нов най-хубав другар. “

2. Как да се оправяме с гнева

В първите няколко секунди от този клип шестгодишни деца приказват за страстите, които изпитват. Те разказват натрупването на гнева, умствените процеси и физиологичните реакции с елементарни думи и с красноречиви метафори.

След това идва ред на проницателността. Тези стряскащо зрели за възрастта си деца изясняват какъв брой елементарно е да вдишаш надълбоко и да оставиш страстите да се уталожат. Децата споделят по какъв начин се оправят с вилнеещите усеща по един умишлен метод - посредством дишане и медитация.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР