Обикновено в попфолк бранша истинското приятелство между певици ,успява трудно

...
Обикновено в попфолк бранша истинското приятелство между певици ,успява трудно
Коментари Харесай

Ивана: Музиката е душата ми

Обикновено в попфолк сектора същинското другарство сред певици,успява мъчно да устои на времето, интригите и конкуренцията, само че дружбата сред Ивана и бузукарката Стояна е тъкмо такава. Макар постоянно да се карат и даже да са стигали до закани, че ще пресечен взаимната си работа, другарството им към този момент е на цели 3 десетилетия.

 

Певицата на народа, която на 31 януари означи 55-ия си рожден ден, нееднократно е отбелязвала, че Стояна й е като сестра. В началото на кариерата им имало клюки, че са лесбийки, което пък предизвиквало откровения им смях.

 

Ивана среща бузукарката още преди да се популяризира и двете стават известни точно като тандем. Певицата извива глас от детските си години, защото е от музикантски жанр, само че в младежките си години имала други проекти за професионална реализация.

Тя приключила финанси в Стопанската академия в Свищов и евентуално щеше да поеме по различен път, в случай че по време на образованието си не се бе омъжила.

През 1993 година Ивана ражда щерка си Теодора, а малко по-късно се развежда с татко й. не крояла основни проекти за музикална кариера даже след сполучливото показване с оркестъра на татко си едно лято в заведение край морето. Ваня, както е рожденото й име, замествала певицата, която работела с татко й – дълготраен акордеонист.

Изпълнявала най-вече гръцка музика, около която се срещнали и със Стояна.

 

Двете се срещнали в ямболски ресторант, където Стояна свирела. Ивана останала очарована от уменията й и незабавно й предложила работа, а бузукарката отказала, защото й предстояло кандидатстване в Музикалната академия в Пловдив. По-късно обаче трансформирала проектите си и се обадила на Ивана да се уговорят и да опитат да работят дружно за експериментален интервал – от този момент са неразделни. Ивана толкова я обикнала, че към днешна дата не си показва кариерата без нея.

 

Двете работили в заведение в Приморско, когато една вечер шефът на комплекса на „ Пайнер “ в Харманли – „ Приказките “, ги поканил за изява. Двете дами се отправили с огромно неспокойствие към новото си работно място след края на летния сезон. Когато влезнали в ресторанта обаче, разбрали, че там стилът на работа е много по-различен. От работата й останал впечатлен и шефът на „ Пайнер “ – инж. Митко Димитров, който гледал представянето на Ивана и Стояна още първата вечер, когато стъпили на сцената в „ Приказките “.

 

Веднага отправил предложение на Ивана, която нямала никакви упоритости да става известна – все отлагала пътя до огромната сцена поради настоящи задания. Към днешна дата е извънредно признателна, че по този начин се стекли събитията и я отвели до решението да започва професионалната си кариера. Твърди, че музиката изпълва душата й и не приема работата си като такава, тъй като я прави на драго сърце.

 

Щастлива е, че съвсем 30 години са на сцената със Стояна и двете са все по този начин близки приятелки. Обикновено свадите посред им са свързани с музиката. Споровете им за дадена ария постоянно излизали отвън рамките на потребната полемика, само че до такава степен.

Когато се ядосала, Стояна крещяла, че ще върви по участия с друга певица, а Ивана й отвръщала да отпътува. Всеки от тези кавги обаче постоянно приключвал с прегръдка. Певицата е и кръстница на сина на приятелката си.

Инфо: Уикенд

Тагове: Ивана Стояна инж. Митко Димитров „ Приказките “ „ Пайнер “ Харманли
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР