Обикновено след покупката на нова дреха сме нетърпеливи да я

...
Обикновено след покупката на нова дреха сме нетърпеливи да я
Коментари Харесай

Грешката, която всеки допуска с новите си дрехи

Обикновено след покупката на нова дреха сме нетърпеливи да я облечем и постоянно пропущаме първото пране. Но съгласно експерти това е огромна неточност. От първостепенно значение за здравето ни е отмиването на остатъчните бои и другите химикали, употребявани при производството на облеклата. Това е изключително значимо, когато става въпрос за спално долни дрехи.
Според кожни лекари боите са мощен алерген. В допълнение, багрилата могат да насърчат онкологичната недъгавост на кожните тъкани. Консервантите и оцветителите, употребявани при произвеждане на тъканите, се класифицират като ксенобиотици. Те не са директни причинители на рак, само че са непознати за организма съединения, които могат да се натрупват в тялото и с течение на годините затруднят активността на системата за детоксикация. Това води до нарушавания в метаболитните процеси и в следствие стартира разделяне на раковите кафези.
 Колко костват евтините дрешки, които купуваме Колко костват евтините дрешки, които купуваме
Купувачите се радват на евтината блузка, само че не се замислят доста за какво им е излязла толкоз преференциално. А отговорът не е прелестен: Защото ни...
Степента на увреждане от багрилата зависи от тяхното качество, от метода на боядисване на тъканта и от типа на химичните сътрудници, употребявани при боядисването. Тежките метали също могат да участват в багрилата.
Дерматолозите са безапелационни, че първото пране на облеклата след покупката освен не е ненужно, само че и е наложително за попречване на кожни болести.
Например, рискът от заразяване с основни въшки или краста посредством облекла е невисок, само че въпреки всичко съществува.
Гъбичните лезии по гладката или окосмената част на кожата рядко се предават от заболели на здрави хора. Но въпреки всичко не би трябвало да забравяме, че спорите на гъбичките могат да останат върху облеклата известно време.
 Не перете облеклата си по този начин! Ще ги съсипете Не перете облеклата си по този начин! Ще ги съсипете
Дори да сте прали облеклата си години без проблем, най-хубавият метод за пране е да избегнете тези постоянно срещани неточности. 1: Не сортирайте...

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР