Обикновено още преди да е започнала пролетта, се активизираме за

...
Обикновено още преди да е започнала пролетта, се активизираме за
Коментари Харесай

И моето тяло също: как да преборим целулита през лятото

Обикновено още преди да е почнала пролетта, се активизираме за постигането на по-добра форма – било то с антицелулитни процедури, мажем се със специфични лосиони, вършим фрапантни диети и несъмнено, се сещаме, че зимата сме занемарили тренировките в залата. Тази пролет обаче беше малко по-различна от предходните и някак наруши ритъма на цялостната ни self-care стратегия. Затова пък лятото е в разгара си и макар ваканционното въодушевление, което ни обзема даже и в работните дни, не стопираме да се грижим както за кожата и косата си, по този начин и за тялото.

Основният зложелател

Да, най-големият зложелател на всяко момиче безспорно е целулитът . И възрастта напълно не е определяща, с цел да се образува така наречен „ портокалова кожа ”. Причината е, че деформирането на кожата постоянно е обвързвано с нарушена функционалност на лимфната система и забавено придвижване на лимфната течност. Когато лимфата не циркулира обикновено, а лимфната система не е в положение да дренира непотребните течности и отрови, те се натрупват в подкожната тъкан и водят до развиване на целулит. Въпреки това липсва еднопосочна и съответна причина за неговата поява. Сред най-популярните се подреждат наднорменото тегло, когато кожата на тялото е по-уязвима, и неправилното хранене, изключително в случай че се прекалява с приема на скотски храни и въглехидрати.

Промяната на килограмите също води до появяването на целулит, по тази причина би трябвало да се стараем да резервираме устойчиво тежестта си. Със сигурност и тонуса ни е по-добър в този случай. Заседналият метод на живот без спорт, хормоналните нарушавания, стресът, както и нездравословните привички (като алкохол и тютюнопушене) също се подреждат в графата причинители на портокалова кожа. А от време на време даже и лятното равнодушие и морските талази не могат да отмият следите им или най-малко не трайно. Местата, по които портокаловата кожа се появява най-често, са ханша, бедрата и корема, а най-лошото е, че никоя жена не е застрахована против нея. Затова пък на помощ има редица помощници, с които можем да се борим против целулита.



Промяна на навиците

Започваме с смяна на менюто, тъй като част от факторите за появяването му е нерационалното хранене, а през топлите месеци от време на време прекаляваме с някои неща. Но пък тъкмо в този момент ни се хапват повече плодове и зеленчуци, което е добре, само че е също толкоз значимо да бъдат за сметка на мазните храни и тестените произведения. Това важи и за газираните питиета и алкохола, които би трябвало да ограничим до най-малко. Разбира се, приемът на доста течности е наложителен, само че те би трябвало да бъдат най-вече вода, прясно изцедени сокове и чай. Редовното посещаване на сауна и парна баня също оказва помощ в битката с целулита, както и ежедневния душ, в който редуваме топла и студена бликам.

Масажът също се предлага, тъй като усъвършенства кръвообръщението и кожата става по-еластична. Освен от експерт той може да се ползва и в домашни условия, като масажираме проблематичните зони в композиция с антицелулитен артикул. Основен миг в грижите за тялото е спортът, като подобаващи са плуването, бягането и карането на велосипед, защото те подтикват мускулатурата на цялото тяло. Ако нямаме опция да спортуваме постоянно, положително решение са упражненията у дома, за които да отделим не повече от 20 – 30 минути, като те оказват помощ и за стимулиране на кръвообращението и за унищожаване на токсините. Колкото и твърдоглав да е казусът с портокаловата кожа, този развой може да бъде спрян и да бъдат загладени кожните неравности.



Експресна стратегия

Най-работещата тактика при целулит обаче е лечението от вътрешната страна на открито. Както към този момент споменахме нагоре, неправилното действие на лимфната система играе основна роля в развиването на целулит. Установено е, че нарушената циркулация на лимфата и по-конкретно – застоят й в лимфната система, е водещ фактор за развиването на целулит. Това се отнася както за така наречен воден целулит, който се развива в следствие от задържането на течности, по този начин и за целулита, който се дължи на несъразмерната консумация на мазнини или въглехидрати. Световноизвестният доктор Пиер Дюкан открива дейно решение на казуса! След дългогодишни изследвания той открива, че комбинираният банкет на екстракти от билките готу кола, остър залист и див кестен възвръща естествената активност на лимфната система и доста редуцира деянията на целулит по бедрата и други елементи на тялото.

Затова ние към този момент държим в ръцете си билковото трио – една страхотна експресна антицелулитна стратегия на Nature’s Way , която включва три продукта, съдържащи екстракти от лечебните растения готу кола, остър залист и див кестен , които работят против целулита от вътрешната страна! Тя подкрепя дренажната функционалност на лимфната система да отстранява непотребните течности и отрови от подкожните тъкани, спомага за възстановяване на кръвообращението, подтиква естественото произвеждане на колаген и способства за поддържане на здрава, гладка и еластична кожа. И не, няма някаква комплицирана скица на банкет. Достатъчно е да взимаме по една капсула от трите билки. Нещо, което можете да вършим даже и по време на лятната си почивка, с цел да усещаме тялото си във формата, за която цяла зима си мечтаехме!



С поддръжката на Nature's Way

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР