Обичате ли семки? А кои повече предпочитате – слънчогледовите или

...
Обичате ли семки? А кои повече предпочитате – слънчогледовите или
Коментари Харесай

Тиквени семки – защо са толкова полезни?


Обичате ли семки? А кои повече предпочитате – слънчогледовите или тиквените? Консумират се най-вече слънчогледовите, само че питателните субстанции в тиквените са доста повече.

Семките от тиква са доста по-здравословни. В тях има огромно количество от витамините А, С, К, Е и витамини от В групата - В1, В2, В5, В6, В9. От минералите, най-високо е наличието на фосфор, калий, калций, магнезий, желязо, цинк, селен, мед и манган. Затова могат да бъдат част от разнообразни диетични режими или просто част от нашата засищаща закуска.

Ето кои са най-големите изгоди от потреблението на вкусните тиквени семки:



По-честият им банкет е обвързван с по-нисък риск от рак на стомаха, простатата, гърдата, белия дроб и дебелото черво. Наскорошно изследване, извършено в Съединени американски щати, демонстрира връзка сред веществата в тиквените семки и по-ниския риск от рак на гърдата при дами в постменопауза.

Също по този начин, питателните субстанции в тиквеното семе поддържат сърцето крепко. В него има Л-аргинин, който намалява кръвното налягане, предотвратява натрупването на плаки в артериите, като по този метод понижава риска от сърдечни болести. Хората, които употребяват тиквени семки, могат да намалят равнищата на неприятния холестерол в организма.

Друга скъпа изгода от приема на тиквени семки е, че управляват диабета. Те имат свойството да намаляват кръвната захар. Съединенията, присъстващи в семената, са свързани с по-добър гликемичен надзор, който е от значително значение за контрола на кръвната захар.

Не всеки знае, че веществата в тиквените семки се грижат и за кожата. Те са богат източник на здравословни мазнини като омега 3 и омега 6 мастни киселини. Човешкото тяло не може да си ги създаде, по тази причина е нужно да си ги набавим под формата на храна и добавки. Така че, колкото повече семки ядем, толкоз повече кожата ни ще бъде предпазена от изсушаване и стареене.

Свързани публикации.. Как оказва помощ маслото от гроздови семки? 0 Тиква – доста потребни субстанции, никакъв холестерол 0 Шепа тиквени семки зарежда несметно с витамини и минерали 1

Всеки втори от нас има косопад. Той може да се дължи на разнообразни фактори. Фитостеролите в тиквените семена могат да понижат капенето на косата. Те са естествени хранителни мазнини, които оказват основна роля за разнообразни процеси в тялото.

Редовната консумация на тези семки може да усъвършенства и качеството на спермата при мъжете. Причината се дължи на високото наличие на цинк в семките, което способства за здравословните равнища на тестостерон при мъжете. Това усъвършенства качеството на сперматозоидите.

Не на последно място, хората, които имат артрит, могат да облекчат своето положение, хапвайки тиквени семки. Антиоксидантите в семената облекчават болката в ставите, понижават възпалението и дискомфорта, породени от болестта.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР