Обичате ли фъстъци? Тогава се подгответе за някои неочаквани ефекти:1.

...
Обичате ли фъстъци? Тогава се подгответе за някои неочаквани ефекти:1.
Коментари Харесай

11 неща, които ще се случат с тялото ви, ако започнете да ядете често фъстъци

 фъстъци

Обичате ли фъстъци? Тогава се подгответе за някои непредвидени резултати:

1. Ще имате повече сила. Фъстъците са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Тези ядки засищат чудесно и подаряват организма с жизненост.

2. Ще имате по-силна памет. Фъстъците съдържат витамин B3, който усъвършенства работата на мозъка и паметта. Затова фъстъкът е идеална закуска преди изпит.

3. Ще забравите за депресията. Аминокиселините във фъстъците усилват изработването на серотонин – хормона, който дава отговор за настроението на човек. Така че, хапвайки фъстъци, човек се усеща по-щастлив.

4. Ще можете да отслабнете. Ако обичате фъстъци, не съжалявайте. Да, в тези ядки има доста калории, само че не чак толкоз, че да повлияят на вашето тегло. А веществата, които фъстъкът съдържа, понижават апетита.

5. Сърцето ви ще стане по-силно. Във фъстъците няма неприятен холестерол. Точно противоположното, в случай че ядете от тези ядки, вашата сърдечно-съдова система ще бъде здрава, тъй като фъстъците покачват „ положителния “ холестерол и заздравяват сърцето.

6. Организмът ви ще остарява по-бавно. Витамин C във фъстъка прави признаците на стареене по-малко забележими. Ядките изглаждат бръчките и почистват кожата от пъпки.

7. Кожата ви ще стане по-здрава.  Фибрите във фъстъците изхвърлят токсините от организма. Затова кожата става по-чиста и по-здрава.

8. С жлъчката всичко ще бъде наред. Изследванията посочили, че фъстъците понижат риска от появяването на камъни в жлъчката с 25 %.

9. Подобряват здравето на майката и бебето по време на бременност. Когато бременната жена яде фъстъци, това понижа риска от развиване на астма при детето.

10. Можете да се предпазите от Алцхаймер. Фъстъците не просто усъвършенстват паметта, само че и понижават опцията от появяването на психологични разстройства.

11. И даже от рак! Антиоксидантите във фъстъка стопират образуването и развиването на туморите, изключително в стомаха.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР