Обичате ли да похапвате люти чушки? Е, може и да

...
Обичате ли да похапвате люти чушки? Е, може и да
Коментари Харесай

Лютите чушки укрепват здравето и удължават живота

Обичате ли да похапвате люти чушки? Е, може и да не са прекомерно люти. А знаете ли, че постоянната им консумация понижава риска от преждевременна гибел и удължава живота?

Хората, които постоянно ядат люти чушки, са с 26% по-малко уязвими от гибел, породена от сърдечно-съдови болести, с 23% – от рак и с 25% от гибел по каквато и да е причина, спрямо тези, които рядко употребяват пикантния артикул или въобще не го ядат.

Това твърди отчет на Американската кардиологична асоциация, в който са включени данните от 4729 изследвания от пет от водещите международни бази данни за здравето, сравнявайки 570 000 души в Съединени американски щати, Италия, Китай и Иран, предава FOX News.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Имунната система е естественият щит на организма и го предпа...

Според откривателите точната причина, заради която лютите чушки влияят върху организма на индивида по този метод, изисква в допълнение изследване. Те обаче означават, че резултатите от проучванията могат да се отдадат на обстоятелството, че лютите чушки имат противовъзпалително, антиоксидантно и противораково деяние, а също по този начин контролират равнищата на глюкозата в кръвта.

Известно е, че лютите чушки са богати на разнообразни витамини и минерали и имат удобно въздействие върху редица системи в организма. Започвайки от мощния антиоксидант Витамин С, който укрепва, а всяка рана заздравява доста по-бързо, Витамин B6, засилващ метаболизма, Витамин К1, който оказва помощ за съсирването на кръвта и здравите кости и бъбреци, и стигайки до Витамин А.

Коктейлът от потребни субстанции и детайли в пикантните чушлета се добавя от калий, който понижава риска от сърдечни болести, и мед, значим за мощните кости и здравите неврони. Освен това лютите чушки и защищават от разнообразни хронични болести.

Лютото изгаря мазнини и форсира метаболизма и по този начин понижава тежестта. Но то ни оказва помощ и да не злоупотребяваме със солта, което въздейства добре на сърцето и кръвоносните съдове, открива друго изследване.

Оказва се, че центровете на соления и пикантен усет в мозъка се намират един до различен и частично се преплитат. Ето за какво активирането на центъра, отговарящ за лютия усет, усилва работата на клетките, отговарящи за разпознаването на солта. Така храната наподобява по-солена, в сравнение с е в реалност.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР