Обезводняването влияе зле на тялото и кожата. Водата играе основна

...
Обезводняването влияе зле на тялото и кожата. Водата играе основна
Коментари Харесай

Напълнявате, защото пиете малко вода!

Обезводняването въздейства зле на тялото и кожата. Водата играе съществена роля във всички процеси в човешкото тяло, в това число и в тези на напълняване и намаляване. Въпреки че няма никакви калории и приемът ѝ не води до повишаване на тежестта, неналичието на вода потвърдено може да докара до напълняване.

При процесите на обработка на храните се отделят токсични субстанции, които организмът се пробва бързо да изведе отвън тялото благодарение на водата в потта и урината. Именно заради това е нужно да пием задоволително течности.

Липсата на задоволително вода въздейства пагубно на всички процеси, които протичат в тялото и организма ни. Тя води до хронична отмалялост и главоболие, влошена централизация и памет, а в тежките случаи и до запек, увреждане на бъбреците и жлъчката. Дехидратацията утежнява и цялостния тип и здравето на кожата.

Всеки възрастен би трябвало да приема приблизително сред 1.5 и 2 л течности на ден. Обичайно количеството се пресмята, като на всеки кг са нужни по 30 мл. Хората с ненужно тегло би трябвало да одобряват по една спомагателна чаша вода на всеки 10 кг в допълнение тегло.

През лятото тялото се нуждае от спомагателни дози течности. Липсата им не разрешава на клетките да се движат бързо, метаболизмът се забавя, а резултатът е един – няколко кг от горната страна, за които се чудим от къде са пристигнали.

 Пиене на вода

Пиенето на вода в действителност води до понижаване на тежестта. Често хората бъркат жаждата с апетит. Това става, защото тялото изпраща неверни сигнали до мозъка. Поради това е добре, когато почувствате стомаха си празен, да изпиете чаша вода. Изчакайте 10 минути и тогава преценете дали в действителност сте гладни.

Когато пресмятате дневната доза течности, която приемате, извадете алкохола и кафето. Тези питиета работят по тъкмо противоположния метод – те дехидратират и оставят тялото още по-жадно.

Поради това е целесъобразно, когато пиете кафе, към него постоянно да приемате и чаша вода. Алкохолът пък би трябвало да се пие постоянно с лед, а като разредител най-хубава е слабоминерализирана или елементарна вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР