Обезценяването на румънската лея рез текущата година може да окаже

...
Обезценяването на румънската лея рез текущата година може да окаже
Коментари Харесай

Наемите могат да се увеличат

Обезценяването на румънската проливам рез настоящата година може да окаже въздействие върху пазара на недвижими парцели. До момента обезценяването на националната валута на северната ни съседка беше нищожно – малко над 1% за последните няколко месеца по отношение на еврото. Това е дребен растеж в случай че се направи параленост с други страни от Европейския съюз като Полша, Чехия и Унгария, където националните валути отслабнаха с над 10% по отношение на еврото. Ако румънската проливам се сблъска с аналогична „ амортизация”, наемните равнища доста ще се покачат, което ще докара до спомагателни разноски до 25 000 EUR на година на огромни офиси с повърхност 1000 кв.м в Букурещ.

„ При сюжети на рисков риск, като обезценяване на националната валута по отношение на еврото от 10%, цената на парцелите ще се увеличи с 25 EUR/кв.м на година. Това е доста, изключително при днешните условия. На процедура тази разлика би трябвало да е поеме наемателят, само че законодателно са налице ограничавания наемодателят да води договаряния, изключително когато става дума за офисни и търговски обекти”, разясняват анализатори от консултантската компания Colliers International.

В момента се разискват разновидности за нови договорни отношение при наемите. Собствениците имат опция за кратковременен „ отпуск” при наемите или даже за избран интервал от време наемателят да не заплаща лихва. Подобна процедура към този момент беше въведена в редица страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР