Обезлесяването в бразилската част на Амазония е нарастнало с близо

...
Обезлесяването в бразилската част на Амазония е нарастнало с близо
Коментари Харесай

22 процента увеличаване на обезлесяването на бразилската част на Амазония

Обезлесяването в бразилската част на Амазония е нарастнало с близо 22 % сред август 2020 година и юли 2021 година спрямо предходния интервал. Така е открит връх за последните 15 години, оповестиха международните организации.

Горската употреба в най-голямата тропическа гора в света се е разширила върху 13 235 квадратни километра през интервала 2020-2021 година Това е най-вече от 15 години насам, когато в интервала 2005 г.-2006 година тя беше върху 14 286 квадратни километра.

Данните са на системата за наблюдаване на обезлесяването на Националния институт за галактически проучвания на Бразилия, който употребява за задачата спътници.

Това е третото най-голямо годишно повишаване на обезлесяването в бразилската част на Амазония при президентството на Жаир Болсонаро, който е обект на интернационалните рецензии поради това, че не работи за запазване на амазонската екосистема и предизвиква осъществяването на минните действия в предпазени зони.

Правителството твърди, че е засилило напъните в битката против противозаконното обезлесяване посредством изпращане на хиляди военни на място.

По време на конференцията за климата в Глазгоу Бразилия се ангажира да изтегли с две години, от 2030 година на 2028 година, крайния период за елиминиране на противозаконното обезлесяване на територията си, на която се намират 60 % от Амазония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР