Обемът на споделените офис площи в София към началото на

...
Обемът на споделените офис площи в София към началото на
Коментари Харесай

В България близо 2% от офис площите се споделят и делът ще продължава да расте

Обемът на споделените офис площи в София към началото на годината възлиза на 33 000 кв. м, което се равнява на малко под 2% от общото предложение на клас А и Б офиси. Това демонстрира изследване на консултантската компания Cushman&Wakefield, чийто стратегически сътрудник за България е Forton.

Делът на споделените работни пространства в София е сравним с Варшава, Прага, Стокхолм, се вижда от графика към изследването, и по-висок в сравнение с, да вземем за пример, в Рим, Хамбург, Франкфурт, Будапеща.

" Данните на Cushman&Wakefield демонстрират, че делът на coworking площите в София е подобен с останалите европейски пазари, с дребни изключения като Лондон и Амстердам, където той е доста по-висок.

Бързият растеж на този модел се свързва с предприемаческата просвета, разцвета на софтуерния бранш и стартъпите като събитие, които участват все по-осезаемо в България, а поради това и упованията са броят на този вид планове да нарасне. В същото време от ден на ден от огромните офис планове разполагат със лични зони за споделени офиси, с цел да обезпечат по-голяма еластичност на наемателите.

В Европа най-големият пазар на споделени работни пространства като площ има Лондон - над 1 млн. кв. м или 4.6% от общия размер офис площи в града, сочи отчетът. Амстердам пък е градът с най-голям % на споделени работни площи по отношение на обичайните офиси – съвсем 6%.

Съществува тясна връзка сред цената на обичайните офис площи и увеличението на споделените работни места.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР