Обектът да носи името на основоположника на хандбала в Поморие,

...
Обектът да носи името на основоположника на хандбала в Поморие,
Коментари Харесай

Кметът Иван Алексиев предложи име за новата спортна зала в Поморие

Обектът да носи името на основоположника на хандбала в Поморие, а точно „ Щерион Василев – Щерцата

Във връзка с приемането на държавния бюджет на Република България за 2024 година, в частта финансови разноски по Инвестиционна стратегия за общински планове е утвърден план на Община Поморие за създаване на състезателен обект – шпорт хале, многофункционална спортна зала. Изграждането е планувано да е на настоящето хандбално игрище при „ Руски монумент ”.

С докладна бележка до Общински съвет – Поморие кметът Иван Алексиев предлага новият състезателен обект да носи името на основоположника на хандбала в Поморие, а точно „ Щерион Василев – Щерцата “.

„ Щерион Василев е един от най-хубавите треньори в страната, класирал доста тимове от подрастващи в челните позиции, подготвил и доста състезателки за представителните тимове. Удостоен със званието „ Почетен жител на Поморие “. За повсеместен принос в региона на хандбала в България, през 1998 година Василев е награден от БФ Хандбал. За заслуги в развиването на хандбала е награждаван по настрана с орден за особени заслуги – I степен в градовете Бургас, Велико Търново и Хасково. От 1992г. до 2010 година е треньор на националния тим – девойки “, написа в претекстовете, изложени в докладната бележка.

„ Както всички поморийци го знаем – „ Щерцата “ е емблематично име за града ни и стожер за развиването на спорта хандбал. До последния си мирис той работи в Общински хандбален клуб „ Поморие “. През годините тимът му е ставал 11 пъти първенец на страната за подрастващи, 12 пъти републикански вицешампион и 10 пъти призьор на училищен игри. Обичан от генерации подрастващи и спортисти, смятам че именуването на новия дом на хандбала в Поморие на негово име е дребен жест на признателност и огромен тласък за продължение на хандбалните обичаи в Поморие “, сподели кметът Иван Алексиев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР